zaterdag 30 juni 2018, 10:00

Vandaag op de Markt: Huilen naar de maan tijdens Wolfrock 2018

STEENBERGEN – “Vrouwen kunnen meezingen en mannen headbangen.” Een kortere toelichting op het Wolfrock-festival van vanavond tussen 19:00 en 01:00 uur kunnen de organisatoren Leon Quintus, Johan van Middendorp en Michel Timmerman niet bedenken. Voor de derde keer landt het evenement op de Steenbergse Markt. Na een voorzichtig begin in 2016 en een bemoedigend vervolg in 2017, zijn de verwachtingen hooggespannen voor de derde editie. Tegen het decor van de Gummaruskerk treden niet minder dan zeven bands op. De rockliefhebber kan er zijn hart ophalen en huilen naar een bijna volle maan aan een wolkeloze hemel.

Hoewel een milde vorm van onmin aan de basis van het Wolfrockfestival lag, heeft de organisatie dat sentiment inmiddels lang achter zich gelaten. De band SU85 die het drietal, indertijd nog samen met vierde man Jordy van Treijen, vormde is ter ziele en alle energie gaat nu richting de organisatie van het rockevenement. Er is veel geleerd van de afgelopen twee edities. Bij nummer drie hoopt men dan ook het scheepsrecht te bereiken. Behoefte is er zeker volgens Johan van Middendorp: “Het aantal rockfestivals in deze regio is niet dik gezaaid en de Markt van Steenbergen kan in de zomermaanden nog wel wat leven gebruiken.”

Goud waard

Het drietal organiseert Wolfrock geheel in eigen beheer. “We hebben de nodige sponsoren maar het gaat vooral om de gun-factor en die is groot.” Een goed voorbeeld is Steenbergen Live! waar Wolfrock de beschikking kreeg over een geheel eigen tent. “Een win-win situatie,” volgens Leon Quintus, “Wij brengen de rock naar Steenbergen Live! waardoor de diversiteit van het publiek wordt vergroot en zij helpen ons met het creëren van naamsbekendheid.” Ook de vrijwilligers die zich aan Wolfrock hebben verbonden, zijn  hun gewicht in goud waard. “We deden bijna alles zelf en dat is niet vol te houden. Nu kunnen we ons echt richten op de kwaliteit en de bands.”

‘Je moet er geweest zijn’

Het roedel hoopt dat het publiek morgenavond massaal naar de Markt komt. ‘Die-hard’ rockfan of niet. Michel Timmerman: “Vorig jaar vertelde een van de bezoekers na afloop dat hij helemaal niet van het genre houdt, maar het een geweldig gaaf festival vond. Dat horen we graag. Daarom zeggen we tegen iedereen: je moet er geweest zijn om het te kunnen beoordelen.” De kosten vormen geen barrière want de toegang is gratis.
Aan de bands zal het evenmin liggen. Zeven stuks, ieder met een uniek repertoire en eigen geluid. In willekeurige volgorde: Penne Corrida, Screw Houston, The Great Hurricane Escape, Ikke Eerst en de Gif’s Gauwkes, The Empyrean, Freeloader en lokaal product Shabby Harrys’s. Samen laten zij van 19.00 tot 01.00 uur hun rockgeweld los op het publiek.

Kriebelen

De organisatoren hebben er alle vertrouwen in dat het een geslaagd avondje Wolfrock gaat worden. Dat moet ook wel want voor de komende twee edities liggen de plannen al klaar. “Muzikaal begint het ook weer te kriebelen, dus misschien staan we volgend jaar wel weer op ons eigen festival,” werpt Michel Timmerman een voorzichtige blik op de toekomst.

V.l.n.r.: Leon Quintus, Michel Timmerman en Johan van Middendorp. Samen organiseren zij voor de derde maal het Wolfrockfestival op de Markt.

Uit de Steenbergse Courant