Afbeelding
woensdag 25 juli 2018, 21:00

Circus Bossle: Klein, maar erg fijn

DINTELOORD –Tijdens de eerste show die Circus Bossle vanmiddag in Dinteloord gaf, werd al snel duidelijk waar dit kleine gezelschap groot in is. De artiesten hebben zoveel plezier in hun werk dat het ook een plezier is om ernaar te kijken.  Ondanks de warmte hadden de nodige ouders en kinderen zich naar de tent op het parkeerterrein bij voetbalvereniging Prinsenland gewaagd. Zij vermaakten zich er anderhalf uur lang kostelijk. Mede dankzij de leuke acts en de interactie van de artiesten met het publiek.

Dat de temperatuur  deze middag tot recordhoogte steeg, deed niets af aan de inzet van de medewerkers. Het circusbloed van vele generaties loopt hen door de aderen en dus gaat de show altijd door met tomeloos enthousiasme en een brede lach. Bovendien gingen de doeken van de tent een stukje omhoog en viel het al bij al nog best te doen rond de piste.

Hete asfalt

Het was nog even onzeker of de optredens van Circus Bossle wel door konden gaan in het Dinteloordse toen de oorspronkelijke locatie (de ijsbaan) werd afgekeurd door de gemeente. Een nieuwe locatie werd gevonden op de parkeerplaats van VV Prinsenland. Op het bericht dat KijkopSteenbergen hierover deelde op Facebook kwamen de nodige reacties. Ook van mensen die bang waren dat het hete asfalt schadelijk zou zijn voor de dieren van het circus.

Onze huisdieren

Anton Werkman die namens zijn bedrijf SenA Entertainment Group de Nederlandse tournee van het Duitse Circus Bossle organiseert, probeerde in een reactie deze zorgen weg te nemen. “Ondanks dat de ondergrond van asfalt is, ligt er voldoende stro en zaagsel in de stallen. Daarnaast is er een speciale staltent van 18x8 meter opgebouwd waar onze dieren vrij in en uit kunnen lopen. Er is dus schaduwruimte in overvloed. Er zijn 24 uur per dag circusmedewerkers op de locatie aanwezig die onze dieren voorzien van vers voer en drinkwater. Onze dieren zijn niet alleen circusdieren maar bovenal onze huisdieren. Vrijwel alle dieren zijn bij ons geboren en opgegroeid.”

In Dinteloord zijn er nog voorstellingen op donderdag 26 juli om 17.00 uur, vrijdag 27 juli om 17.00 uur, zaterdag 28 juli om 15.00 uur en zondag 29 juli de laatste voorstelling om 14.00 uur. Meer informatie op www.circus-bossle.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant