maandag 30 juli 2018, 12:21

Aanstaande zondag wordt de 20e Roffelroute verreden

KRUISLAND – Deze zondag, 5 augustus, organiseert het Ambachts- en gereedschapsmuseum De Holle Roffel te Kruisland de jaarlijkse fietstocht ‘De Roffelroute’. Deze oriëntatierit wordt uitgezet door het museum en het is weer voor de 20e keer dat de tocht gehouden wordt. De rit voert langs de prachtige Brabantse natuur waarbij de mooiste plekjes  zijn  uitgezocht.

Elk jaar doet een groot aantal vaste deelnemers mee en dat is voor de organisatoren een bewijs voor de kwaliteit van de rit. De totale lengte van de Roffelroute is zo’n 36 km, een ideale afstand om te fietsen met het gehele gezin. Onderweg is er voldoende gelegenheid tot pauzeren.

Roffelroutebokaal

Ook dit jaar heeft de organisatie een paar eenvoudige vragen bedacht, die door de deelnemers dienen te worden beantwoord. Wie alle vragen goed heeft, wint de speciale Roffelroutebokaal. Tenminste als er slechts één gegadigde is, want bij meerdere deelnemers met de juiste oplossing zal er worden geloot.

Ook museumbezoek

De fietsers kunnen al vanaf 10.00 uur starten bij het museum De Holle Roffel. Hier ontvangen ze een routebeschrijving mee. De inschrijving sluit om 15.00 uur en deelnemers kunnen hun tocht voltooien tot 17.00 uur. Deelnamekosten bedragen 2 euro per persoon en voor dat bedrag kan ook het museum worden bezichtigd en krijgen de deelnemers een gratis kopje koffie.

Laatste dag van de tramexpo

Leuk om te weten is dat in het museum deze zondag voor de laatste dag de speciale expositie over de vroegere tram kan worden bekeken. Deze is tijdens het onlangs gehouden Waterpoort weekend geopend en trok al de nodige belangstellenden. De bezichtiging is mogelijk op de tijden van de Roffelroute: dus tussen 10:00 en 17:00 uur.

Wie nadere info wenst kan zich wenden tot Dami Koeviets via het telefoonnummer 0167-532771.

Foto: Vorig jaar stapten 75 fietsers op voor de Kruislandse Roffelroute. Ook dit jaar hopen de organisatoren op goede belangstelling.

Uit de Steenbergse Courant