Afbeelding
maandag 6 augustus 2018, 17:00

49e Kleine Tour is gestart

STEENBERGEN – De kop is eraf voor de 49e editie van de Kleine Tour. In café-zaal De Joosse zijn vanmiddag de rugnummers uitgedeeld aan de verschillende ploegen en zijn de regels van de Tour nog eens doorgenomen. Extra aandacht dit jaar voor de hitte; het is voor de rennertjes verplicht om een petje te dragen en er zullen extra drinkpauzes ingelast worden. Het gonsde van de spanning in de feestzaal, en helemaal bij de bijna 40 kinderen die dit jaar voor het eerst meedoen. 

Hun steun en toeverlaat is Miss Kleine Tour Meike, die met haar stralende glimlach liet zien dat zij ook zin heeft in deze Tourweek. De rennertjes krijgen allemaal een mooie foto van de Miss mee naar huis. 

Bij de Maria Regina werden alle fietsen gekeurd waarbij gekeken werd in welke categorie de fiets valt: gewoon, sport, mountainbike of racefiets. Dit in verband met de puntenaftrek. Daarna konden de ploegen eindelijk de pedalen laten rondgaan tijdens de puzzeltocht door Steenbergen. Vanavond staat de rondrit op het programma waarmee ze rond 19:25 uur op de Markt zullen eindigen. Daar zal de Kleine Tour aansluitend officieel worden geopend door wethouder Esther Prent. 

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant