Afbeelding
vrijdag 10 augustus 2018, 14:00

Doorbijten bij cyclocross

STEENBERGEN – Met de etappe en tijdrit van gisteren nog in benen stonden de rennertjes van de 49e Kleine Tour vanochtend alweer bijtijds paraat op het sportpark aan de Seringenlaan. Op het programma stond de cyclocross. Voor de ervaren deelnemers met een lichte fiets een uitdagend onderdeel, maar de meeste rennertjes keken met argusogen naar de stapel autobanden. De meningen verschillen hoe je deze hindernis het beste kunt nemen, maar vaststaat dat het niet eenvoudig is. Met de ondersteuning van de toeschouwers en ploegleiders sloegen ze zich er dapper doorheen. 

Opperste concentratie bij de koplopers in het klassement, want het einde van de Kleine Tour komt in zicht en de winst valt al bijna te proeven. Geletruidrager Brent Jongenelen (Fujifilm Imaging Products & Solutions B.V.) bespreekt nog de laatste tactieken met zijn ploegleider voordat hij het parcours oprijdt. Na afloop kijkt hij tevreden terug op zijn prestatie. “Er zit momenteel 10 seconden verschil tussen mij en nummer twee, maar ik denk dat ik het wel ga redden met mijn tijd.”

Discoavond

Na de cyclocross is er geen tijd om uit te rusten, want de vierde etappe naar Wouwse Plantage en Woensdrecht moet worden gereden. Rond 17 uur wordt de tourkaravaan weer terug in Steenbergen verwacht. Om 19:30 uur is de prijsuitreiking op de Markt. Mochten de rennertjes nog energie over hebben, dan kunnen ze met de voetjes van de vloer tijdens de discoavond bij Dansschool Brouwers Gast. Zaterdag is er in de ochtend de behendigheidsrit in de Oudlandsestraat waarna de etappe vertrekt richting Notendaal, Nieuw-Vossemeer, Heense Molen, De Heen en Welberg. Om 14:40 is de aankomst in de Nassaulaan waar de bloemenhulde plaatsvindt. Na de rondrit door Steenbergen zal bij de prijsuitreiking duidelijk worden wie de winnaars zijn van deze 49e editie van de Kleine Tour. 

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant