Afbeelding
zondag 19 augustus 2018, 15:00

Feestelijk afscheid ‘veldje’ Welberg

WELBERG – Welbergenaren hebben zaterdag op een passende manier afscheid genomen van ‘hun veldje’, namelijk met een grote dosis lol. Op het activiteitenveld (voormalig voetbalveld van SC Welberg) zullen volgend jaar huizen gebouwd gaan worden en dus was er een afscheidsfeestje georganiseerd. “Er kwamen meerdere vragen vanuit de Welberg of we niet weer eens een zeskamp konden doen en dit was de perfecte gelegenheid. We zullen het veldje gaan missen want we hebben er altijd leuke activiteiten kunnen organiseren”, aldus Nathalie Heijmans namens Ontspanning voor Welberg (OVW). 

De middag stond in het teken van een sportieve zeskamp waar tien teams zich voor hadden opgegeven. In totaal waren er bijna 100 deelnemers die zich konden storten op onderdelen als de valwand, ballenestafette en een buikschuifbaan. Hoewel het plezier voorop stond waren er zeker ook fanatieke teams bij die voor de winst gingen. De leden van team ‘Diomedonnekus’, uiteraard van sportvereniging Diomedon, staan bij de valwand hun tactiek te bespreken. “Er zijn twee lopers bij dit onderdeel dus daar zetten we onze snelste teamleden in. Het eerste onderdeel hebben we al gewonnen en bij de hindernisbaan hopen we te pieken. Daar hebben we namelijk onze joker ingezet en kunnen we dus een dubbel aantal punten verdienen”, aldus teamcaptain Astrid Bastiaanse. “Het helpt misschien ook dat we geen alcohol drinken”, voegt ze er nog lachend aan toe.

Daverend optreden

Bij de prijsuitreiking rond 21:00 uur werd duidelijk dat de ‘Diomedonnekus’ net naast de winst grepen en op de tweede plaats waren geëindigd. De winnaar van de zeskamp was het enthousiaste en fanatieke team ’t Kot. Hun prijs was een VIP-statafel die volstond met lekkere borrelhapjes. Een betere prijs was er niet te bedenken voor de feestavond waar de bezoekers werden getrakteerd op een daverend optreden van The Blue Nights. Deze coverband blies de feesttent nog net niet omver en zorgde daarmee voor een waardig afscheid van het activiteitenveld. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Nicole van de Donk/ Femke Martens

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant