Afbeelding
zondag 23 september 2018, 15:30

Winnaars ‘Quiz ‘t Wel’ behaalden extreem hoge eindscore

STEENBERGEN – Het team dat de seniorenquiz vorig jaar won – Kees en Corry van Vugt, Willy Rouffaer en Tiny van Caam – ontbrak dit jaar. Het kreeg deze editie van de quiz, die wordt samengesteld door Paul Kil een waardige opvolging in het viertal Manda en Eem Kaptein, Marion van de Kerkhof en Jan Stout. Dit team wist wel erg veel goede antwoorden op de grote variëteit aan vragen en haalde met een monster score van 168 punten de eindzege binnen. Bij de quiz konden maximaal 180 punten worden behaald.

Gistermiddag tuurden de negen deelnemende teams tijdens de diverse ronden in zaal Het Evenement in ontmoetingscentrum ‘t Cromwiel gespannen naar de vragen op het projectiescherm, die veelal met beelden werden begeleid. Ze mochten een joker inzetten en konden daarmee twintig extra punten behalen.

Groep 7, met Jan Stout, Marion van de Kerhof en het echtpaar Kaptein deed dit blijkbaar op het juiste moment en daarnaast ‘Wisten’ de bollebozen ’t wel: zij zorgden voor een eindscore van 168 punten, op 12 punten na de maximale score.

Aangename middag

Een tweede plaats – en daar heeft dit team blijkbaar patent op – werd behaald door groep 2 met daarin Ed en Lenie Kil en Will en Lia Gorissen. Groep 5 met Jos Bolders, Frank Musters, John Rommers en Riet Somers eindigde als nummer drie.

Winst of geen winst, het was voor de deelnemers een aangename middag waarbij de hersencellen danig werden gestimuleerd. Samensteller Paul Kil en juryleden Elly en Johan Buijk hadden eer van hun werk.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant