Afbeelding
woensdag 3 oktober 2018, 11:53

Basisschool Petrus en Paulus opent bieb feestelijk

DINTELOORD – Vanochtend ontving basisschool Petrus en Paulus wethouder Esther Prent en een delegatie van bibliotheek Het Markiezaat. In het bijzijn van alle 155 kinderen, leerkrachten en diverse ouders werd de bibliotheek die een plekje in de school kreeg feestelijk geopend. Deze opening viel bewust samen met de opening van de kinderboekenweek die tot 14 oktober duurt. “Met onze bieb brengen we boeken naar de kinderen”, stelt schooldirecteur Francis van Groenestijn enthousiast.

Ze benadrukt het belang van extra aandacht voor het lezen van boeken. “Je ziet dat ouders minder boeken lezen. Ze hebben het wellicht te druk met werk, verzorging, hobby’s en bijvoorbeeld social media. Er wordt ook minder voorgelezen aan de kinderen. Dat is heel jammer, want daarmee begint de aandacht voor het lezen. En lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen, met name voor hun taalgevoel, maar ook hun fantasie”.

Bijzondere aandacht

Op de Petrus en Paulus heeft het lezen bijzondere aandacht. “Een van onze leerkrachten – Susanne Kassing van groep 1 en 2A heeft het stimuleren van het lezen als extra doel in haar ‘portefeuille’. Zij zorgt ook dat er nu extra aandacht is voor de kinderboekenweek. Die heeft dit keer als thema: ‘Vriendschap, kom er bij!’. Een mooi thema dat je op heel wat manieren positief kunt opvatten en toepassen”.

‘Leeskilometers maken’

We zijn ook heel blij met de inzet die Gertruud Hoff op onze school heeft. Zij is leesconsulent en is op maandagochtenden op onze school. Dan stimuleert en bevordert zij het leesplezier. Mede hierdoor en ook door de aandacht die wij er zelf aan geven bereiken we dat de kinderen ‘leeskilometers’ gaan maken. Ook onze leescoördinator – Kim Smidt – zet zich extra voor dit doel in. Zij stimuleert, motiveert en zorgt vooral ook voor het borgen. Er dus voor zorgen dat de aandacht voor het lezen blijft”.

Groeiend aantal leerlingen

Directeur Groenestijn is enthousiast over haar school. “We hebben een prettig en gemotiveerd team en de school is groeiende. Op dit moment 155 kinderen en we groeien. Vooral vanuit de ‘onderkant’: er zijn nu twee kleutergroepen met elk zo’n 25 tot 30 kinderen”. Met dat enthousiasme sprak ze voorafgaand aan de opening ook alle belangstellenden op het schoolplein toe en richtte een woord van welkom tot wethouder Prent en de afvaardiging van bibliotheek Het Markiezaat, waaronder directeur Harry van de Klink. Vervolgens zagen die toe hoe Rodey Bolluijt symbolisch het lint doorknipte waarmee de bieb in de school symbolisch was geopend.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant