Afbeelding
zondag 7 oktober 2018, 12:24

MWJ De Klup verzorgde knutselactiviteit in Steenbergse bibliotheek

STEENBERGEN – Het is kinderboekenweek. Niet alleen bij de boekhandels Vermeulen in Steenbergen en Halsteren en bij de andere boekhandels in Nederland, maar bijvoorbeeld ook bij de Steenbergse bibliotheek. Daar verzorgden vertegenwoordigers van MWJ De Klup gisterochtend – zaterdagochtend 6 oktober - een knutselactiviteit. Hierbij konden kinderen knutselen met het thema van de kinderboekenweek: ‘Vriendschap’. Er werden gelukspoppetjes en vriendschapsbandjes gemaakt.

De deelnemers kregen begeleiding van Lizanne Naalden en Rieneke Bos en de helpende hand van de ouders Jitske Martens, Yvette Verstraaten en Elvira de Jong. Dit vijftal liet het niet bij begeleiden alleen, maar zorgde er meteen voor dat de productie van deze ochtend op een nog hoger niveau kwam. Ondertussen leerden Wessel, Luna, Liam, Amy, Sterre, Jinthe en Bodhi de fijne kneepjes van het knutsel vak en keken ze na afloop trots en tevreden naar het eindresultaat.

Workshop striptekenen

Ook Biebjuf Myrjam Heijboer genoot zichtbaar van deze kinderboekenweekactiviteit. Ze werd geïnterviewd door een team van lokale omroep SLOS – presentator Sieb Martens en cameraman Jurgen Kwisthout – en maakte van die gelegenheid gebruik om een toelichting te geven op de activiteiten die de Steenbergse bieb in de kinderboekenweek heeft. Dat begon woensdagochtend 3 oktober met het voorlezen – waarbij Jos de Biebvos in de picture kwam – en krijgt een vervolg in de komst van striptekenaar Wouter Goudswaard die woensdag een workshop Striptekenen geeft. Die is bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Deze zijn woensdagmiddag tussen 16:00 en 17:00 uur welkom.

Jacques Vriens

Ook is er nog een grote familievoorstelling waarbij de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens naar Podium Kloosterhof in Hoogerheide komt. Dit gebeurt op zaterdag 13 oktober tussen 15:00 en 16:00 uur, eveneens op uitnodiging van bibliotheek Het Markiezaat.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant