Afbeelding
zaterdag 3 november 2018, 10:00

Kruislanders eten wat de pot schaft

KRUISLAND – Het project ‘Wat de pot schaft’ is wat je noemt een sterk staaltje gemeenschapszin. Elke donderdag wordt er in dorpshuis Siemburg tussen de middag een drie-gangen maaltijd bereid die dorpsbewoners voor 6,50 euro kunnen nuttigen. Een initiatief waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt, al hadden de vrijwilligers bij de start van het project meteen te maken met een flinke tegenslag. Brand in de afzuigkap maakte koken in de keuken van Siemburg tijdelijk onmogelijk. Gelukkig bood Edwin Maas van restaurant De Commerce hen onderdak waarvoor hij deze week in het zonnetje werd gezet.

Bloemen, drie hartelijke kussen en een aandenken voor aan de muur kreeg Edwin Maas donderdag in Siemburg. De afzuigkap is inmiddels gerepareerd waardoor er weer gekookt kan worden in het dorpshuis. Maar de groep heeft toch de hele zomer elke week bij de Commerce mogen koken en daar zijn ze hem bijzonder dankbaar voor. “Terwijl ik het niet meer dan zelfsprekend vind. Je laat die mensen toch niet op straat staan? Het is een mooi initiatief dat gesteund moet worden. Het was een gezellige boel hoor”, vertelt Maas.

Genoeg inspiratie

Rond de vijftien Kruislanders schuiven elke donderdag aan terwijl Jo Wezenbeek en Tonnie Wezenbeek om de beurt koken. Dat doen ze met producten van het seizoen die ze zoveel mogelijk bij de plaatselijke supermarkt Coop halen. “Er wordt ook veel gesponsord hoor, we krijgen veel toegeschoven. Als ik door het dorp loop vragen mensen me al regelmatig wat er die donderdag op het menu staat. Nou, inspiratie genoeg, ik heb thuis misschien wel 1500 recepten”, lacht Jo Wezenbeek.
Inmiddels zitten de gasten al aan de tomaten-groentesoep die volgens hen uitstekend smaakt. Jeanne van Dorst is een van de dorpsbewoners die graag elke week mee-eet. “Het is fijn en gezellig om zo met elkaar bij te praten. En ik ben best een grote eter, maar ik eet hier prima mijn buik rond”, vertelt ze.

Het eetpunt ‘Wat de pot schaft’ is opgezet door de Dorpsraad, de Zonnebloem en KBO Kruisland. Er is zeker nog ruimte voor geinteresseerden om op donderdag om 12:00 uur aan te schuiven en vrijwilligers kunnen ze ook altijd gebruiken.
Voor meer informatie kan men terecht bij Jo Wezenbeek: 0167-536686

Foto: Edwin Maas van restaurant De Commerce wordt door de vrijwilligers van eetpunt ‘Wat de pot schaft’ bedankt voor zijn gastvrijheid. Ze konden er terecht toen de keuken van Siemburg tijdelijk onbruikbaar was vanwege een brand.
Door: Nicole van de Donk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant