Afbeelding
woensdag 21 november 2018, 18:10

Sinterklaas krijgt deze zondag een hartelijk welkom op Welberg

WELBERG – Komende zondag – 25 november – ontvangt Welberg de Sint. Eerst verzamelen belangstellenden hiervoor zich voor 13:00 uur op het parkeerterrein bij Dorpshuis De Vaert. Op dat tijdstip vertrekt de stoet met muzikale begeleiding van de Pietenband naar de parkeerplaats van Sc Welberg aan de Hoogstraat.

Hier ontmoeten ze de Sint en zijn Pieten-team. Van hieruit wordt een rondwandeling over Welberg gemaakt via de straten: Hoogstraat, Kapelaan Kockstraat, Corneliusstraat, Ambrosiusstraat, Wit-Kruis, Karthuizerstraat, van Nispenstraat,  JFKennedystraat, Kapelaan Kockstraat en Pastoor Kerckerstraat.

De middag wordt gezellig en feestelijk afgesloten in De Vaert, waar alle kinderen een zak snoep ontvangen en bij de Sint mogen komen. Ook kunnen ze op de foto met de Pieten, hiervoor is een aparte fotohoek ingericht.

Belangrijke mededeling

Stichting OVW heeft nog een belangrijke mededeling voor (groot)ouders die niet meer op Welberg wonen, maar wel graag het Sinterklaasfeest met kinderen of kleinkinderen willen bijwonen. Ze zijn welkom, maar worden dringend gevraagd om het aantal kinderen op te geven via ovw.welberg@gmail.com. Dan weet de Sint precies hoeveel snoepzakje hij nodig heeft om alle kinderen te voorzien.

Foto: Welberg is eveneens een kerkdorp dat Sinterklaas graag bezoekt. Hij wordt er altijd heel hartelijk ontvangen. Vorig jaar was dat extra speciaal. Toen arriveerde de Goedheiligman per helicopter.

Uit de Steenbergse Courant