Afbeelding
maandag 3 december 2018, 17:17

Gezellige winterfair in Dinteloord

DINTELOORD – elk jaar wordt aan het einde van november een winterfair georganiseerd door vrijwilligers van de Hervormde kerk. Het doel is simpel. Met de winterfair wordt geld ingezameld ten behoeve van de kerk. Vrijwilligers zijn druk in de weer met allerlei spelletjes voor de kinderen, een loterij en boekenverkoop en veel eten. Vooral veel eten.

Tegen etenstijd wordt het gezellig druk

Regelmatige bezoekers weten het. Als je de winterfair bezoekt hoef je niet met honger naar huis. Er is van alles te koop Heerlijke loempia’s, vers en zelf gemaakt. Broodjes hamburger op een bakplaat gebakken en warme erwtensoep. De loempia’s zijn vermaard, er worden op voorhand al bestellingen geplaatst. Maar dit gebeurt ook met de oliebollen. Twee man sterk is druk in de weer met het mixen van het deeg, het bakken en ja, ook zelf regelmatig proeven of ze goed van smaak zijn. Een flinke groep bezoekers staat in de rij. De een om een zak oliebollen mee naar huis te nemen, een ander om meteen lekker op te eten, zo uit het vuistje. Wie het gewicht goed weet te raden, krijgt het geschepte snoep helemaal gratis. Tussen de velen eettentjes staan kraampjes waar allerlei spullen te koopt worden aangeboden. Heel veel kerstkransen en kerststukjes, maar ook knutselwerkjes en huishoudelijke apparaten. Veel spullen zijn meegebracht door de vrijwilligers, maar een aantal winkeliers heeft spullen gedoneerd. In de kerk is een boekenmarkt. Er worden ook planten verkocht en in de banken zitten bezoekers gezellig samen aan de koffie.

Zo! Wat kun jij snel vangen!

De winterfair biedt vermaak voor iedereen. De volwassen bezoekers vermaken zich bij het rad van fortuin of met een bakje koffie, maar er ook vooral veel aandacht voor kinderen. Er is een kraam waar ze met dartpijlen ballonnen kapot kunnen gooien, maar dat valt in de praktijk nog niet mee. Ze kunnen touwtje trekken, en wat heel moeilijk blijkt te zijn, zoveel mogelijk stokken vangen die onverwacht naar beneden vallen. Als een meisje in volle concentratie aan dit spel bezig is blijven bezoekers spontaan staan kijken. Ze vangt ze allemaal, op één na.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant