Afbeelding
maandag 3 december 2018, 18:37

Koorgroep Welberg en het Kamerorkest Divertimento geven indrukwekkend Adventsconcert

STEENBERGEN – Indrukwekkend. Dat is wat bezoekers antwoordden op de vraag hoe ze het Adventsconcert in de Hervormde kerk vonden. Alle plaatsen waren bezet. De koorgroep Welberg en het Kamerorkest Divertimento zijn er weer in geslaagd een geweldige uitvoering neer te zetten.

Een prachtige solo op Contrabas als opening

Wie dacht om iets voor half drie nog een mooie plaats in de Hervormde kerk te bemachtigen kwam bedrogen uit. Al ruim voor aanvang stroomden de bezoekers binnen. Snel de jas uit en naar binnen waar het geroezemoes van stemmen klonk en de koffie lekker vers was. Het Adventsconcert wordt traditiegetrouw gegeven op de eerste dag van de Advent. Dit jaar was het thema ‘De dag die komt’. In het programmaboekje was uitgebreid te lezen hoe en waarom de stukken en verhalen gekozen zijn. Liederen waren naar het Nederlands vertaald zodat het voor de luisteraars nog beter te begrijpen was. Na het openingswoord gaf Janny Broos het podium aan Michel Labruyère. Hij speelde een prachtig soloconcert van Carl Ditters von Dittersdorf op zijn contrabas. Het samenspel met het orkest klonk uitstekend, opvallend wanneer men beseft dat het orkest pas vanaf half november samen gerepeteerd heeft.

Tijdens het concert werden de vier kaarsen ontstoken

Na het ontsteken van de eerste kaars volgden gezangen van het koor en mocht ook Anneloes Hobé een solo spelen op haar hobo. Het was meteen al duidelijk dat de kwaliteit van zowel koor, orkest als solisten erg hoog was. De aanwezigen genoten van de muziek, de teksten en de gezangen. Na het ontsteken van de tweede kaars bracht solist Noël Casteleijn een Aria ten gehore. Zijn uitvoering van ‘The people that walked in darkness’ was indrukwekkend. Iedereen zat ademloos te luisteren. Na het ontsteken van de derde voerde het koor het ‘Salve Regina’ op. Na een samenzang tijdens de vierde kaars en een afsluitend ‘What sweeter music” kwam een einde aan een zeer geslaagd optreden van de Koorgroep en het Kamerorkest. Een staande ovatie viel hen ten deel. Na afloop was er gelegenheid samen een drankje te nemen en na te praten over het concert. Voor de leden van de Koorgroep Welberg zit het er weer op. Pas in augustus 2019 starten ze weer met repeteren voor het volgende Adventsconcert.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant