Afbeelding
dinsdag 11 december 2018, 13:30

Buurtpreventieteams krijgen professioneel uiterlijk

STEENBERGEN – “Gezien de actuele gebeurtenissen wilden we het jullie niet aandoen om nog langer in gele hesjes te lopen en dus krijgen jullie nu gele jassen.” Met een kwinkslag verzorgde burgemeester Ruud van den Belt gisteravond de introductie van de nieuwe jassen voor het buurtpreventieteam Striene-Zuid. Vanaf nu kunnen de vrijwilligers goed zichtbaar en beschermd tegen regen, wind en kou hun rondje surveilleren. Niet alleen de vrijwilligers van Striene-Zuid maar die van alle loopgroepen in de gemeente Steenbergen worden in het fluorescerend geel gehuld.

Hoewel de overhandiging van de jasjes een goede aanleiding was, nam de burgervader het moment vooral te baat om de gemeentelijke waardering voor de inzet van de vrijwilligers uit te spreken. “Het recht op een veilige leefomgeving is verankerd in de Grondwet. Het valt niet altijd mee omdat dit waar te maken, maar met de buurtpreventieteams komen we een eind in de buurt.”

Van den Belt ervaart het werk van de vrijwilligers als hoopgevend. “In een tijd die zich kenmerkt door individualisme is het een genot dat er mensen zijn zoals jullie die actief zorgen voor de buurt waarin zij wonen en daar verantwoordelijkheid voor nemen.”

Lees meer in de Steenbergse Courant van aanstaande vrijdag

Foto’s en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant