zaterdag 15 december 2018, 10:00

De Koevering koopt een AED

STEENBERGEN- De inwoners van buurtschap De Koevering hebben geld ingezameld om een AED-apparaat te kunnen aanschaffen. Volgens initiatiefnemer Ewout van den Berg was de benodigde 1629 euro nog een behoorlijk bedrag om bij elkaar te krijgen in het gehucht met slechts veertien huizen. De sponsoring van 250 euro van de gemeente was dan ook een welkome bijdrage.

“We zitten hier toch meerdere kilometers van medische hulp vandaan, en aangezien de gemiddelde leeftijd wat hoger ligt, vallen we helaas in de doelgroep”, aldus Van den Berg.

Trainingsavond

De AED zal nabij het fietscafé De Koevering worden gehangen. Volgens de initiatiefnemer is er een voorkeur om het apparaat zo toegankelijk mogelijk te maken en niet achter slot en grendel te verstoppen. Binnenkort volgt ook een trainingsavond voor de inwoners zodat iedereen er ook echt mee overweg kan. “Uiteraard is er de stille hoop dat we hem nooit hoeven te gebruiken.”

De kans op overleven bij een hartstilstand is het grootst als binnen zes minuten wordt gestart met reanimeren met een AED. Bij de gemeente Steenbergen loopt nu een actie waarbij de eerste twintig initiatieven voor een eigen buurt-AED worden ondersteund met een bijdrage van 250 euro. De Koevering heeft het totaalbedrag dus al bij elkaar, maar voor het Hof van Steenbergen, de Cyclaamstraat en Corneliusstraat lopen de acties nog. Via www.buurtaed.nl is alle informatie te vinden.

Uit de Steenbergse Courant