Afbeelding
woensdag 30 januari 2019, 10:00

Wielercriterium Steenbergen bereidt ‘Grote Prijs Steenbergen’ voor

STEENBERGEN – Ondanks haar respectabele leeftijd van zesenzeventig jaren is de Stichting Wielercriterium Steenbergen nog altijd in voor iets nieuws. Vorig jaar kreeg de stichting vanwege haar jubileum de organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen voor jeugdwielrenners van 8 tot en met 14 jaar toebedeeld door de KNWU. Dát smaakte naar meer. Daarom komt zij dit jaar met een wielerkoers voor nieuwelingen en junioren, afgewisseld met wedstrijden voor jeugdrenners van 12 tot en met 14 jaar. Deze nieuwe, landelijke klassieker, ‘Grote Prijs Steenbergen’ genaamd, vindt plaats op zondag 19 mei aanstaande.

Het is niet zomaar een keuze, maar eentje waar goed over na is gedacht. “We denken hiermee een aantrekkelijke wedstrijd te kunnen bieden aan twee categorieën waar landelijk op jaarbasis slechts een tiental van dit soort wedstrijden voor wordt georganiseerd,” aldus het bestuur. “In West-Brabant is de omloop rond Steenbergen zelfs de enige klassieker voor nieuwelingen en junioren.”

Geen rondje rond de kerk

Volgens de stichting vinden de renners die in deze categorieën uitkomen het rijden van een klassieker over het algemeen aantrekkelijker  dan het rijden van een criterium, omdat er langere afstanden kunnen worden gereden op een aansprekender parcours.
Uit bovenstaande mag afgeleid worden dat het gebruikelijke rondje rond de kerk in de Steenbergse binnenstad geen optie is. “Inderdaad. Het wordt een omloop van ruim zes kilometer door het buitengebied van Welberg, gevolgd door een aantrekkelijk parcours richting Nieuw-Vossemeer en weer terug naar Steenbergen.”
Voor beide categorieën geldt dat er een maximum aantal deelnemers van 150 renners is. De entree voor het publiek is geheel gratis.

Vele vrijwilligers

Gezien het feit dat de ‘Grote Prijs Steenbergen’ een landelijke wedstrijd is onder de reglementen van de KNWU, verwacht de Stichting Wielercriterium Steenbergen een groot aantal deelnemers.
De renners zullen worden begeleid door diverse motorrijders van de politie, een ronde-arts, EHBO-ers , een voorrij-auto , auto’s van de jury , materiaalwagens en uiteraard een bezemwagen.
Daarnaast zijn vele vrijwilligers in touw zoals verkeersregelaars en signaleurs.
Het verblijf voor de renners is in fitnesscentrum De Knotwilg aan de Wipstraat in Steenbergen, waar na afloop ook gelegenheid is om te douchen.

Bonbonactie en loterij

Rondom de finish aan de Kapelaan Kockstraat is voldoende aanbod voor de inwendige mens. Om de financiën op orde te krijgen, is de wielerstichting momenteel druk doende met het werven van sponsoren. Daarnaast staan er diverse acties op touw waaronder een spinningmarathon op 16 maart, een bonbonactie en een grote loterij. Loten hiervoor zijn reeds verkrijgbaar.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant