Afbeelding
maandag 11 februari 2019, 17:18

Het Jeugdgevolg van Strienestad is compleet

STEENBERGEN – Daags na het Snorrebal was het zondagmiddag aan de Snorrekus van Strienestad om te genieten van weer een heerlijk Snorrekusbal. Tijdens het bal werd het Jeugdgevolg gepresenteerd.

De Snorrekus dansten en zongen dat het een lieve lust was

 In zaal de Joose steeg de temperatuur al snel tot grote hoogte. Op het podium gaven maar liefst zes groepjes een optreden voor alle papa’s en mama’s en ook een enkele opa en oma. Ze wisten zich gesteund door prins Strienus V en zijn gevolg die op alle liedjes vrolijk meedansten. Het was soms best spannend, wachtend naast het podium tot je aan de beurt was, maar alle bietenboerkes en meerminnekes durfden het aan. Voor het podium stond het vol met Snorrekus, die genoten van alles wat ze zagen. Het Snorrekusbal is voor de kinderen. De ouders blijven op de achtergrond en de jeugd krijgt de volle aandacht.  Er is muziek, de kinderen krijgen allemaal drinken en iets te snoepen, kortom, het Snorrekusbal is een écht kinderfeest. Natuurlijk worden ook deze middag de mooiste snorren gekozen. Chiara Zevenbergen verdiende de eerste prijs, Sofie Hommel en Fleur en Job Boden werden twee en drie.

Tijdens het bal werd het Jeugdgevolg gepresenteerd

De Snorrekus weten al goed wat dweilen is, ze deden voluit mee. Maar het spannendste moment was toch de verkiezing van het Jeugdgevolg. 38 Bietenboerkes en Meerminnekes streden om de titels. Uiteindelijk waren het Jeugdprins Jaden Wouters, Jantje oorlog Luka Krijnen, Deftig Floddertje Iris Beens, Levi de Kock als Mussenkoninkje, Niels Luijstenburg als Narreke en Moniek Vugts als Leutvrouwe die met de titels aan de haal gingen.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant