Afbeelding
zaterdag 23 februari 2019, 10:00

Vosse-ol speelde ’t spelleke alvast mee

NIEUW-VOSSEMEER – “Het was zeker en vast een geslaagde kindermiddag”, zo concludeerde de Vosse-olse woordvoerder nadat hij terugkeek op de kindermiddag die afgelopen zondag in De Vossenburcht werd gehouden. ’t Vosse-ol kreeg deze middag een nieuw jeugdgevolg, maar speelde eerst naar hartenlust ‘Ut Vosmurs Monnupolie Spelleke’.

“De kindercommissie heeft voor een geweldig leuke aankleding gezorgd met elementen uit het monopoly-spel. Dat alleen al zorgde voor een goede sfeer. De middag kwam wat langzaam op gang, al opende het ‘Vosmeers Kabaol’ deze wervelend. Maar gaandeweg vonden toch zo’n dikke zestig kinderen hun weg naar het feest”, aldus voorzitter Giscard van Tilburg.

En het werd een bijzonder feestje daar in de Vossenburcht. Niet alleen stond het spelplezier centraal en werd Monnupolie gespeeld, waarbij de hofhouding haar uiterste best deed om te winnen en de winst uiteindelijk naar Prins Peer I ging, ook werd het nieuwe jeugdgevolg gekozen. Daarbij is Caroline van Tilburg gekozen als prinsesje, mag Maylynn de Jong de rol van Pliessie vervullen, is Julie Weterings dit jaar het Narrineke en Rens Faasse het Boerke. Zij trekken op met Prins Peer I, Jan Keller, Nar Imke en Grootste Boer Joene en spelen niet alleen ut spelleke mee, maar vertegenwoordigen daarbij een hoofdrol.

Fotografie: Niek Perdaems © 2019

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant