Afbeelding
maandag 25 februari 2019, 11:30

Klamme handjes bij FIFA19 toernooi SC Welberg

WELBERG – De eerste editie van het FIFA toernament bij SC Welberg was vorig jaar een groot succes, dus besloot de activiteitencommissie van de voetbalvereniging het dit jaar weer te organiseren. Afgelopen zaterdag vulde de kantine aan sportpark ’t Zandbaantje zich met zestien zenuwachtige jongens. De meesten wel in trainingspak, maar de voetbalschoenen waren uiteraard niet nodig. Allemaal wilden ze die middag kampioen worden op de Playstation, maar daar moest wel de hele middag hard voor worden gewerkt. 

De organisatie van het virtuele toernooi lag wederom in handen van Jasper van Minderhout van de activiteitencommissie, zelf een groot liefhebber van FIFA. Hij had ervoor gezorgd dat er genoeg (geleende) televisies en computers waren om alle rondes te kunnen spelen. Verschil met de vorige editie was dat er geen verschillende leeftijdscategorieën waren, maar dat alle jongens vanaf 10 t/m 14 jaar tegen elkaar speelden.  “De meeste jongens komen uit de teams onder elf jaar. Ik heb vandaag nog een paar jongetjes teleur moeten stellen omdat ik nu eenmaal maar plek heb voor zestien kinderen.”

Kane Brands winnaar

Als een geoliede machine werden de rondes afgewerkt en werd er de hele middag gegamed dat het een lieve lust was. In de troostfinale waren het Jonathan Sulkers en Abel Pattaca die het tegen elkaar opnamen. Jonathan won dit potje met 3-1 en belandde daarmee op de derde plek. Vorig jaar was hij ook al een finalist dus gamen gaat hem blijkbaar goed af.

De finalestrijd ging tussen Kane Brands en Bryan van Doorn. Kane scoorde net een keer meer en eindigde met een uitslag van 2-1 op de eerste plek. “Het was helemaal niet makkelijk”, verzuchtte hij. Gelukkig kon hij snel op krachten komen met zijn prijs: genoeg chips, snoep en drinken om de rest van de dag door te komen. Daarna zorgde het stralende zonnetje ervoor dat er ook op het echte veld nog lang werd gevoetbald door de jeugd.

Foto 3: De winnaars van het FIFA19 toernooi op een rijtje v.l.n.r: Nummer 2 Bryan van Doorn, winnaar Kane Brands en nummer 3 Jonathan Sulkers.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant