Afbeelding
maandag 25 februari 2019, 12:05

Lentegevoel tijdens optocht Strienedurpke

DE HEEN – Al heeft de optocht in Strienedurpke normaliter een redelijk patent op de zon, dit jaar werkte niet alleen de zon volop mee, maar gaf de behaaglijke temperatuur een waar lentegevoel. Neem daarbij de fleurige kleuren van de optocht en de bezoekers zagen niet alleen een kleurrijke stoet voorbijtrekken maar ze waanden zich toch al een beetje in de lente. En daarmee was ook Strienedurpke haar tijd vooruit. Fotograaf Niek Perdaems legde de beelden vast.

Na de traditionele sleuteloverdracht op het bordes van Dorpshuis De Stelle door burgemeester Ruud van den Belt aan Prins Strienius V kon de eerste optocht in de gemeente Steenbergen gezellig van start. Met een zevental grote wagens, een extra lange trein van KPJ Steenbergen, 2 grote groepen, 3 paren en een enkeling en met een flink aantal belangstellenden langs de route was de Strienedurpse optocht een leuke start van de optochtenreeks in de gemeente Steenbergen.

Achter de prinsenwagen vlogen Rowan en Ian met hun racket de tijd wijd vooruit, deed Corina Arkenbout hetzelfde maar dan klimaat vriendelijk door waterstof aangedreven en waren Pepinos en Sesinios (Pepijn en Sien) eveneens van de partij. Tijdens de optocht zorgen de Primurkus en de Drie Kwartjes voor live muziek, terwijl het duo Beppie een ‘twistermat’ voortrokken zonder secondewijzer.

Bewonderd

Ook de ‘Retourkes’ dansten hun tijd wijd vooruit gevolgd door de Prinsenwagen met de voltalige grote en klein hofhouding. In de optocht konden de wagen van BC Deen met hun Vikingen – BC de Kids op de Loaventour, BC De Vrolijke Vierders met hun suikermachine, BC d’oogte met hun 25 jaar oude wagen, BC PZN met hun gouden carnaval, BC Vormekaor actief in de wegenbouw, KPJ Steenbergen met hun tijdlijn en BC De Leuttrappers die de leut verfden worden bewonderd.

Na de optocht bleef een groot aantal belangstellenden nog gezellig hangen en reed een ware kolonne van auto’s terug naar het Steenbergse.

Foto’s Niek Perdaems ©2019. 
Tekst: Peter Vermeulen 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant