maandag 18 maart 2019, 12:00

‘Onze tijd wijd achteruit’

(ingezonden brief – onder verantwoording van de inzender)Vlak voor de Carnaval ontvingen wij de factuur gemeentelijke heffingen, wat schetst mijn verbazing? Dat de totale stijging 17,6% is. In 2018 stond onder afvalstoffenpakket een bedrag van 254,00 euro, in 2019 is de regel gewijzigd in meerpersoons met een bedrag van 356,00 euro, hetgeen een stijging van 102.00 euro ( 40,1% )

Ik heb maar even naar het gemeentehuis gebeld, waar ik als antwoord kreeg dat ik vorig jaar te weinig betaald heb omdat er voor een 1 persoonshuishouden berekend is, nu woon ik al 44 jaar met meerdere personen met veel plezier in Steenbergen, echter over de genoemde verklaring kon ik niet enthousiast worden.

Omdat ik deze verhoging buitenproportioneel vind, heb ik voor het eerst een bezwaarschrift ingediend, niet hopend op een standaard briefje, maar op een goed onderbouwde reactie. Misschien moeten we maar eens beginnen de grote container (waar ik niet omgevraagd heb) om te ruilen voor een kleinere.

De stijging van OZBE 3,2% en de rioolheffing 1,48 % zijn voor mij reële verhogingen.
Hopelijk is er bij de afvalstoffen heffing een vergissing gemaakt en wordt dit z.s.m. gecorrigeerd. Anders stel ik voor 2020 het carnavalsmotto iets aan te passen naar: ‘We gaan in onze tijd wijd achteruit’.
J.Englebert, Steenbergen

Uit de Steenbergse Courant