Afbeelding
maandag 1 april 2019, 16:00

Succesvolle reünie basisschool De Nieuwe Veste

STEENBERGEN – Allemaal een stukje ouder, wijzer en sommigen wat grijzer. Oud-leerlingen en leerkrachten van de Steenbergse basisschool De Nieuwe Veste konden elkaar ontmoeten tijdens een reünie die afgelopen zaterdag plaatsvond in Stella Maris. Iedereen uit de periode 1968 t/m 2000 was welkom om te komen bijpraten en met de voetjes van de vloer te gaan.

De feestruimte van Stella Maris was al aan het begin van de avond goed gevuld met oud-leerlingen die wel benieuwd waren naar wat er van hun klasgenootjes was geworden. Ook waren er veel groepjes die altijd bevriend zijn gebleven of mensen die elkaar gewoon regelmatig tegenkomen in Steenbergen.

Alle kaarten uitverkocht

De reünie was georganiseerd door drie oud-leerlingen die er veel tijd en energie in hadden gestopt om er een geslaagd feest van te maken. “Alle kaarten zijn uitverkocht, dus dat betekent dat er ruim 200 mensen komen. Bij de vorige reünie waren alleen mensen uit de vroegere 5e en 6e klas uitgenodigd, maar daar vloeide wel uit voort om het eens wat groter aan te pakken. Daar is dit het resultaat van”, vertelt Wilfred van Keijzerswaard, een van de organisatoren. 

Stiekeme verliefdheid

Her en der vallen bezoekers elkaar enthousiast in de armen om vervolgens herinneringen op te halen aan vroeger. Een enkeling wil wel toegeven dat er vroeger een stiekeme verliefdheid speelde. Gelukkig helpen de naambordjes een beetje in de zoektocht naar vroegere vrienden en vriendinnen. “Ik werd net herkend door een klasgenoot, maar ik moest wel even goed kijken. Het is toch zo’n 42 jaar geleden. We hebben ook een groot bord neergezet waar iedereen zijn of haar naam op kan schrijven en dat willen we dan geven aan de huidige directeur Anne van Loon. Die hier overigens ook aanwezig is en het een heel leuk initiatief vindt”, aldus de organisatie. 

Foto: Veel gezelligheid op de reünie van basisschool De Nieuwe Veste in Stella Maris. 
Foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant