Afbeelding
zaterdag 6 april 2019, 13:30

Filmmuziek concert Volharding Dinteloord zorgt voor aangename muzikale herkenning

DINTELOORD – Het thema van het concert dat Volharding Dinteloord afgelopen vrijdagavond 29 maart in de zaal van restaurant Thuis! verzorgde was ‘Filmmuziek’. Galakleding ontbrak daarbij niet en dat gold ook voor de fraaie Rollce Royce die bij de ingang geparkeerd, de bezoekers wees op het bijzondere van deze avond.

De muzikanten werden passend ingeleid door Eric Verheijen die het genoegen had om de blokfluitleerlingen onder leiding van Carina Nuijten als eerste uitvoerenden aan te kondigen. De leerlingen krijgen 1 of 2 jaar blokfluitles en leren zo de basis van de muziek. Na deze periode maken ze een keuze voor een instrument en vervolgens krijgen de jonge muzikanten wekelijks onderricht. Deze avond traden 5 lesleerlingen voor het voetlicht. Neno (9) op trombone, Daphne (9) op klarinet, Lars (9) op drums en Sabine (11) en Anaïs (12) die duetten speelden op dwarsfluit.
Dit vijftal werd gevolgd door het opleidingsorkest onder leiding van Caral Baaten. Dit optreden is voor Volharding extra bijzonder. Het opleidingsorkest bestaat pas vanaf september 2018 en gaf een eerste optreden.
Penningmeester Jean-Pierre Baaten werd vervolgens gehuldigd vanwege zijn vijfjarig lidmaatschap. Voorzitter Theo Bouman had lovende woorden voor de inzet van de jubilaris.
Na de pauze klonken bekende klanken van Mission Impossible, maar ook de bekende muziek van onder andere The Mask of Zorro, Jungle Book, Jurassic Park, Pirates of the Caribbean en Skyfall vulde de zaal, tot genoegen van het publiek dat alle beschikbare stoelen bezette. Een warm applaus viel alle muzikanten dan ook ten deel.
De avond werd overigens mede mogelijk gemaakt door de sponsoren: C-Cinema, Albert Heijn Dinteloord, Lyfter en Van Tilburg Oldtimers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant