Afbeelding
zondag 28 april 2019, 16:00

TCS redt zich: geen degradatiezorgen

In de laatste wedstrijd van de voorjaarskompetitie heeft T.C.S. zich al snel uit de degradatiezorgen weten te werken. Zowel het eerste als tweede team won de eerste set en dat was voldoende voor behoud.

Voor T.C.S. 1 zorgde daar John Minkman voor in al direct de spannendste partij van de dag. In vijf games besliste hij die eerste set en was zijn team uit de zorgen. Daarna viel er nog maar een opmerkelijke uitslag te noteren. Tegen dezelfde tegenstander had ook zijn broer Ronald het erg moeilijk. Te moeilijk zelfs, want Ronald Minkman liep hierbij tegen zijn eerste verlies in deze kompetitie aan. Met een mooie 6-4 overwinning beëindigde het team deze opmerkelijke kompetitie. De TCS-ers kwamen daarbij zowel naar voren als kandidaat voor de titel als om te degraderen. Tegenstander ODT K.U. 5 gaat door deze uitslag een klasse lager spelen.

Het tweede team eveneens veilig

Ook T.C.S. 2 had aan één setzege genoeg om er zeker van te zijn dat men niet zou degraderen. Daar werd door Mark van Waterschoot eveneens al in de eerste set voor gezorgd. Even leek het daarbij te blijven en keek men tegen een 1-3 achterstand aan. Marco Buijsen bleek echter ook goed in vorm zodat men tot 3-3 terug kon komen. In de laatste set verijdelde TIOS’51 7 echter dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Tot ieders verrassing liep ook bij T.C.S. 2 een speler tegen zijn eerste nederlaag in de competitie aan. Mark van Waterschoot moest in de laatste set van deze wedstrijd het hoofd buigen. Voor de dames van T.C.S. 3 stond er weinig meer te winnen of te verliezen. Tegenstander Belcrum 12 kon niet meer ingehaald worden, terwijl rechtstreekse degradatie ook niet kon gebeuren. Sandra Adriaansen redde halverwege de strijd de eer, terwijl ook het dubbel werd gewonnen. Op 10 mei moeten de dames zich via een extra degradatiewedstrijd zien te redden.

Door: Paul Kil