Afbeelding
vrijdag 10 mei 2019, 15:00

Derde editie Duncan’s Ride van start

DINTELOORD – Morgen, zaterdag 11 mei, vlagt de vader van Duncan van der Goot de deelnemers weg, die meedoen met de derde editie van Duncan’s ride. Dat gebeurt om 10:00 uur bij tomatenkwekerij Van Marrewijk aan de Willemspolderweg 2 in Dinteloord, waar de Ride start. De opbrengst van deze tocht gaat dit jaar naar Stichting Joepie.

Burgemeester Ruud van den Belt is bij de start aanwezig. Hij zal hier ook een welkomstwoord spreken. De organisatoren van deze motortocht zullen vervolgens een cheque overhandigen aan Marcel van der Goot van de stichting Duncidunc. Genoemde stichtingen hebben eenzelfde doelstelling: zij zetten zich in om geld te verzamelen voor goede doelen die bestaan op het gebied van onderzoek, preventie en palliatieve zorg rondom de ziekte kanker. Vorig jaar kon Duncan’s Ride rekenen op 150 deelnemers. De opbrengst van de tocht was toen 3000 euro. Dit bedrag is geschonken aan de Roparun.

Aan de tocht nemen dit jaar honderd rijders deel. Ze rijden langs een route over de Brabantse wegen. Vervolgens wordt van een lunch genoten bij restaurant Dintelmond en daarna vervolgen de deelnemers hun tocht via Numansdorp, Heinenoord, Oud Beijerland en weer naar Dinteloord, waar de dag wordt afgesloten bij De Buitelstee.

Uit de Steenbergse Courant