Afbeelding
vrijdag 24 mei 2019, 17:00

Week vol activiteiten voor jong en oud in Dinteloord

DINTELOORD – Op initiatief van Mathijs Pluijgers en Robbert-Jan Timmermans krijgt Dinteloord van 8 tot en met 14 juni aanstaande een feestweek voorgeschoteld om U tegen te zeggen. De twee namen vorig jaar op de valreep de organisatie over van de doorkomst van de Roparun in ‘hun’ dorp en kregen de smaak vervolgens flink te pakken. Inmiddels heeft de Stichting Feestweek Dinteloord het levenslicht gezien en hebben de initiatiefnemers de steun gekregen van enkele bevlogen bestuursleden. Ook ondernemend Dinteloord staat er vierkant achter.

Met als gevolg een uitgebreid feestprogramma, dat heel Dinteloord en omstreken in beweging zal krijgen, zo hopen en verwachten de organisatoren. Een week boordevol activiteiten voor allerlei doelgroepen in de samenleving, waaraan een groot aantal vrijwilligers z’n medewerking verleent. Daarnaast hebben zo’n 50 winkels en bedrijven hun financiële steun gegeven en staat er een loterij op de rol, met als hoofdprijs een minuut gratis winkelen bij de Albert Heijn in Dinteloord. ,,Dat is één van de drijvende krachten in het dorp’’, aldus Robbert-Jan Timmermans, eigenaar van Hotel-Restaurant Thuis!, dat ook nog eens z’n vijfjarig bestaan viert in deze periode.

Laagdrempelig

De sponsor- en loterijinkomsten worden trouwens vooral gebruikt om meerdere activiteiten, met name voor de jeugd, gratis aan te kunnen bieden. ,,Zo maken we de feestweek laagdrempelig voor iedereen.’’
Een welkom extraatje, of zeg maar gerust een flinke bijdrage, heeft de organisatie bovendien ontvangen vanuit de Stichting Roparun, omdat aan alle voorwaarden wordt voldaan waaraan een doorkomst(plaats) moet voldoen. De doorkomst van de Roparun is op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag. Mathijs Pluijgers, in de wijde omgeving bekend als dj/feestzanger, maakt zelf deel uit van de Dintelstampers. Dit lokale/regionale team gaat ook dit jaar weer de estafettetocht van Parijs naar Rotterdam afleggen, voor de goede doelen van de Roparun.

Muziek- en voetbalfestijn

De feestweek begint zaterdag 8 juni met de jaarlijkse braderie (zie elders in deze krant), georganiseerd door de winkeliersvereniging Dinteloord Winkeloord, waarmee een nauwe samenwerking is vanuit de nieuwe stichting.
Op zondag 9 juni, Eerste Pinksterdag, is er een muziek- en voetbalfestijn bij Thuis!, dat om 15.00 uur van start gaat met een optreden van Harmonie Volharding Dinteloord. Vervolgens kunnen op een groot scherm de finales van The Nations League worden gevolgd, met ’s avonds hopelijk het Nederlands elftal als winnaar. Tussen de wedstrijden door treedt de band Greenlight op.

Sport en spel

Dinsdag 11 juni zijn de ouderen aan de beurt, dankzij een bingo- en meezingmiddag in Het Dorpshuis. Er geldt overigens geen ‘leeftijdsgrens’, dus ook jongere mensen zijn van harte welkom. Woensdag 12 juni wordt het tennispark van TV Dinteloord omgetoverd tot een waar sport- en spelparadijs voor de jeugd. De deelnemers kunnen kennis maken met de tennissport, maar ook meedoen aan (oud-Hollandse) spelletjes of zich uitleven op de stormbaan. Aanvang 14.00 uur, vooraf aanmelden via info@feestweekdinteloord.nl

Haringhappen

Donderdag 13 juni staat de traditionele Haringparty bij Thuis! geagendeerd. Kaarten hiervoor zijn te koop via heleen@breuremakelaardij.nl en de opbrengst is bestemd voor Stichting Dinteloord in Beweging, Stichting DunciDunc en Stichting Weeshuis Oekraïne.
Vrijdag 14 juni wordt de feestweek in de avonduren afgesloten met een Lifestyle&Fashionshow van de Dinteloordse winkeliers bij Thuis! en tot slot een optreden van de band STOOT (zie elders in deze krant).
Meer weten over de feestweek? Kijk op www.feestweekdinteloord.nl en op de Facebookpagina Feestweek Dinteloord.

Uit de Steenbergse Courant