Afbeelding
maandag 17 juni 2019, 12:14

Vospop: goede muziek en prima sfeer

NIEUW-VOSSEMEER -  Vrijdag en zaterdagavond konden muziekliefhebbers hun hart ophalen tijdens Vospop. Vrijdag konden liefhebbers van Dance hun hart ophalen. Zaterdag ging het er wat ruiger aan toe. De line-up bestond uit maar liefst zes rockband ’s.

Als het dit jaar maar droog blijft

Tribute to Borstrock stond op het affiche. “Zo weten de bezoekers wat voor muziek ze kunnen verwachten” licht Fred Lupker, grote man achter de organisatie van Vospop toe. “Jarenlang heb ik Borstrock mee georganiseerd. Dat stopte op een gegeven moment. Maar ik kon het niet laten, zo is Vospop ontstaan. Een kleiner evenement, met lekkere muziek.” Fred heeft eigenlijk maar één grote zorg. Het weer. Vospop heeft wat dat betreft weinig geluk gehad. “We hebben wel vaker tot onze enkels in de blubber gestaan, maar twee jaar geleden was extreem. Een zomerstorm teisterde de regio en moesten we Vospop afgelasten. De gemeente dacht mee, we kregen zes weken later een herkansing, de regen kwam met bakken naar beneden. Het festival viel letterlijk in het water.” herinnert Fred zich. Het resultaat was dat het festival vorig jaar niet georganiseerd kon worden, er was geen geld. Dit jaar begeeft Fred zich op onbekend terrein. Vrijdagavond kregen een aantal Dj’s het podium. “Dat is goed bevallen. De bezoekers hadden het prima naar hun zin, de sfeer was prima. We hopen dat het gaat groeien.” aldus Fred.

We kennen elkaar, we komen graag naar Vospop

Zaterdagavond, de dreiging van regen zette gelukkig niet door, wisten flink wat liefhebbers van stevige rockmuziek het plein te vinden. Er waren optredens van onder andere Fredless, Phoenix en Reply To All. Zangeres Maus van Reply To All weet wel hoe je het publiek mee moet krijgen. Er werd gedanst, meegezongen, niet in de laatste plaats om haar uitstekende zangkwaliteit. Het waren niet alleen rockers zaterdagavond. Een groep jongeren stond, eerst nog wat onwennig, bij elkaar. Naarmate het later werd kwamen ze los, en hadden ook zij het prima naar hun zin. Vospop is gemoedelijk, iedereen is welkom, oud, jong, rocker of niet. Het maakt niet uit. De artiesten staan voor en na hun optreden tussen het publiek, zijn in voor een praatje. “Wij komen graag naar Vospop” vertelt Maus, leadzangeres van Reply To All. “Fred heeft samen met Kees, onze gitarist, in een band gespeeld. De sfeer is hier altijd goed. We proberen er altijd een feestje van te maken.” Samen met de overige bandleden neemt ze nog een drankje, genietend van het optreden van Phoenix.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant