Afbeelding
zaterdag 22 juni 2019, 10:00

Prinsenland en 4-skills slaan handen ineen voor bijzondere jeugdopleiding

DINTELOORD – Voetbalvereniging Prinsenland is een samenwerking aangegaan met 4-Skills Soccer Academy. Dit is een landelijk opererende voetbalschool die wordt geleid door Arnoud Jonker hoofd jeugdopleidingen bij ASWH uit Hendrik-Ido Ambacht. Voormalig pedagoog Jonker ontwikkelde een eigen trainingsprogramma waarbij de individuele ontwikkeling van de spelers het uitgangspunt vormt.

“Het gericht opleiden van jeugdspelers is een verantwoordelijke taak die we bij vv Prinsenland zeer serieus nemen. Niet alleen op voetbaltechnisch, maar ook op sociaal gebied. Het is belangrijk dat de jeugd in elke specifieke leeftijdscategorie de juiste begeleiding en ondersteuning aangeboden krijgt om zo ook voor iedere speler de juiste uitdaging te vinden”, zo licht technisch jeugdcoördinator Johan Pietjouw toe. Prinsenland koos voor een samenwerking met 4-Skills Soccer Academy om dat doel te bereiken.“Arnoud Jonker onderscheidt zich duidelijk in zijn aanpak richting de spelers. Bij hem staat een positieve manier van begeleiden centraal. Zijn grote leidraad is het opleiden van technische, zelfbewuste spelers die vol zelfvertrouwen op elk deel van het veld domineren bij een 1 tegen 1 situatie”, aldus Johan Pietjouw. “Jonker verzorgt cursussen voor trainers en leiders door het hele land bij diverse voetbalclubs en het aankomend seizoen dus ook bij vv Prinsenland”.

Vier avonden cursus

De cursus die wordt gegeven bestaat uit vier interactieve avonden. Elke trainer en leider bij vv Prinsenland kan hieraan deelnemen. De avonden bestaan uit een theoretisch en een praktisch deel, waarbij ook de eigen vaardigheid van de trainers aan bod komt. De besproken theorie wordt direct in de praktijk beoefend. Naast Visie en Missie komen opbouw en inhoud van de trainingen, het didactisch handelen en differentiëren en het pedagogisch handelen van trainers en leider aan bod.

Clinic op zaterdag 29 juni

Om de samenwerking tussen v.v Prinsenland en 4-Skills Soccer Academy op een leuke manier te openen, verzorgt 4-Skills op zaterdag 29 juni een uitdagende clinic voor iedere liefhebber in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar. Ook voor de keepers wordt een gave clinic verzorgd.  
De clinic start om 10:00 uur en duurt tot 15.00 uur. Deelnemers komen via individuele trainingsvormen, groeps,- spel,- en wedstrijdvormen in aanraking met de visie en aanpak van 4-Skills Soccer Academy. Normaliter kost de clinic 35 euro per persoon, maar doordat 4-Skills en vv Prinsenland bijdragen betaalt een deelnemer slechts 25 euro. Eigen lunch meebrengen is noodzakelijk, al ontvangen de deelnemers drank, fruit en andere versnaperingen.

Voetbal- en keeperschool

Naast de genoemde cursus kunnen leden en niet-leden van vv Prinsenland deelnemen aan de voetbal- en keeperschool van 4-Skills. Vanaf vrijdag 6 september starten trainingen die worden aangeboden in twee blokken van tien trainingen. Hierin werken deelnemers gericht aan hun eigen technische ontwikkeling binnen de 4-Skills visie. De trainingen worden gegeven door goed opgeleide en gediplomeerde trainers. Inschrijven kan voor het eerste, of meteen ook voor het tweede blok. Naast de trainingen, zullen popgesprekken plaatsvinden met de spelers en ouders om de ontwikkeling te waarborgen en ontvangen alle deelnemers een compleet 4-Skills tenue in bruikleen.
Meer informatie over de cursus, de clinic en de trainingen is te vinden op www.4-skills.nl. Inschrijven kan hier ook.

Uit de Steenbergse Courant