Afbeelding
zaterdag 3 augustus 2019, 16:00

Marit, een tourmiss met pit

STEENBERGEN – Ze wist altijd al dat ze miss Kleine Tour wilde worden. Maar ze was toch erg verbaasd toen ze verkozen werd. Marit Heshof, miss Kleine Tour 2019. Een bijzondere tour, dit jaar de vijftigste.

Met haar verkiezing tot miss Klein Tour is voor Marit Heshof de cirkel rond. Van jongs af aan ging ze al mee. Kijkend naar haar broer en zussen, ongeduldig wachtend tot ze zelf oud genoeg was om mee te mogen rijden. “Iedereen die ik ken deed mee. Ik wilde net als mijn zus meerijden, én miss worden. Dat was echt mijn droom” vertelt Marit. Ze heeft zelf 6 keer meegereden. “Alle jaren dat het mocht was ik erbij. De etappes, de proeven, je eigen team. De Kleine Tour is leuk.” herinnert zij zichzelf. “Dit jaar mocht ik meedoen aan de miss Kleine Tour verkiezing. Dat mag alleen als je 15 jaar bent, dus je hebt maar één kans.” verklaart ze. Ze was erg verbaasd dat zij tot miss Kleine Tour 2019 werd uitgeroepen.“De verkiezing was erg leuk. Ik ken alle andere kandidaten en we gunden het elkaar ook. We hebben samen veel lol gehad”. De kandidaten krijgen voorafgaand aan de verkiezing een gesprekje. Dat is geen onderdeel van de verkiezing, meer een voorbereiding op de taak. De deelnemers aan de Kleine Tour kiezen de miss.

‘Ik ben dol op kinderen’

Marit weet uit eigen ervaring dat vooral jonge deelnemertjes vaak tegen de miss opkijken. “Je bent er niet alleen om te lachen en te zwaaien. Ik wil vooral de kleintjes tot steun zijn. Een beetje extra aandacht geven als ze moe of verdrietig na een val ofzo zijn,” zo licht ze haar taak toe. Nerveus is ze niet. Alles is al geregeld, de kapper, make-up en alle kledingsetjes zijn uitgekozen. “Ik heb een foto-shoot gehad en de foto’s liggen klaar om uitgedeeld te worden. Maar die laat ik niet zien, dat blijft een verassing.” lacht ze.
Marit is wel blij dat chauffeur Hans Houtepen ook dit jaar weer aanwezig is. “Iedereen kent Hans. Hij weet precies waar ik moet zijn en haalt me elke ochtend op. Ook ’s avonds zorgt hij ervoor dat ik weer veilig thuis kom.”

Alles moet kloppen, de miss is het belangrijkste

Voor Hans draait tijdens de Kleine Tour alles om de miss. Hij haalt haar ’s morgens op. Brengt haar naar de kapper en zorgt ervoor dat ze ruim op tijd aanwezig is bij alle programma onderdelen. “Wat mij betreft mag het de miss aan niets ontbreken. Ze moet weten dat ik voor haar klaar sta. Onderweg zorg ik voor wat lekkers in de auto. En als ze op het podium staat ben ik in de buurt. Na afloop van een drukke dag breng ik haar weer thuis. Voor mij staat de miss voorop.”

Tekst: Tineke Feskens / Foto: Jan de Langen © Steenbergse Courant
Door: Tineke Feskens

Uit de Steenbergse Courant