Afbeelding
vrijdag 23 augustus 2019, 07:44

Omroep Max filmt op Brabantse Wal: o.a. Dintelse Gorzen en Steenbergse Vliet

STEENBERGEN – Omroep Max besteedt met het duo André van Duin en Janny van der Heijden aandacht aan de Brabantse Wal. Het tweetal uit ‘Heel Holland Bakt’ proeft ditmaal van onder meer De Dintelse Gorzen, De Steenbergse Vliet en Stadhaven Steenbergen. Het programma wordt maandag 26 augustus om 22:15 uur uitgezonden, zo meldt boswachter Eefje Nuijten van Natuurmonumenten.

Van Duin en Van der Heijden maken een vaartocht. Onderweg vinden ze zeekraal in het Natuurgebied De Dintelse Gorzen. Vervolgens varen ze over de Steenbergse Vliet, langs Fort Henricus naar de Steenbergse haven. Hier verorberen ze wat aardbeien.

De tweede dag van hun tocht over de Brabantse Wal fietsen ze langs weervisser Van Dort uit Bergen op Zoom en krijgen ze van alles te horen over het vissen op ansjovis. En ook aspergeteler Corné Ooms in Ossendrecht werd aangedaan, waar het duo zelf asperges mocht steken. Daar werd toen ook een glas aspergewijn gedronken van ‘Domaine De Brabantse Wal’.  Eerdere afleveringen van het programma trokken meer dan een miljoen kijkers.

Uit de Steenbergse Courant