Afbeelding
woensdag 23 oktober 2019, 14:00

Toekomst zaaien bij tuinderij De Kromme Lepel

REGIO – Wie via de ‘oude weg’ van Steenbergen naar Halsteren rijdt buigt na Dassenberg links af en vervolgt de weg die langs de A4 loopt. Aan de linkerzijde van de weg ligt de biodynamische tuinderij De Kromme Lepel. Deze tuinderij doet mee aan het internationale zaai-evenement ‘Toekomst Zaaien’. Hierbij kunnen belangstellenden zaterdag 26 oktober handmatig een akker inzaaien met Roggezaad.

‘Toekomst Zaaien’ is in 2006 bedacht door een Zwitserse biodynamische boer die de consumenten wilde betrekken bij biodynamische landbouw als bron van hun voedsel. Het idee vond weerslag en groeide uit tot een internationale gebeurtenis die jaarlijks plaatsvindt. Tuinderij De Kromme Lepel nodigt belangstellenden uit om op zaterdag 26 oktober om 14:00 uur deel te nemen aan deze activiteit. Eerst geeft plantenveredelaar en onderzoeker Edwin Nuijten een korte uitleg over de achtergronden van Toekomst Zaaien. Vervolgens kunnen deelnemers in de kas het zaaien met de hand oefenen en daarna worden twee akkers ingezaaid. Na afloop drinken de zaaiers wat en kunnen ze vragen stellen. Ze krijgen ook uitleg over biologische landbouw van eigenaar Peet de Krom, die het bedrijf samen met echtgenote Elza runt.

Tuinderij De Kromme Lepel teelt op 11 hectare grond biologisch allerlei groenten en kruiden maar ook aardbeien. Er wordt bemest zonder kunstmest of dierlijke mest met plantenresten. Het rogge wordt gezaaid als groenbemester, het voedt de bodem.

De Kromme Lepel is gevestigd aan Laageinde 20, 4614 PW Bergen op Zoom. Nadere info en aanmelden op: www.toekomstzaaien.nl.

Uit de Steenbergse Courant