Afbeelding
maandag 22 april, 14:40

276 forellen uit het water gevist tijdens Open Viskampioenschap Arcadia

WELBERG – Bijna alle plekjes langs de vijver op landgoed Arcadia waren zondag bezet. Vanwege de grote belangstelling voor het Open Viskampioenschap waren er voor zowel de volwassen als de jeugd twee groepen gemaakt. Natuurlijk was er een competitiestrijd tussen de deelnemers, maar het plezier stond voorop. Familie en vrienden kwamen gezellig een kijkje nemen en konden proeven van de vangst die klaar werd gemaakt op de Big Green Eggs.

Het was wel glijden en glibberen geblazen rond de vijver. Laarzen waren geen overbodige luxe na de regenval van de afgelopen tijd. Gelukkig liet het zonnetje zich al snel zien. De jeugd t/m 14 jaar mocht als eerste aan de bak. Er was van tevoren 150 kilo regenboogforel uitgezet in het water, dus kans genoeg. De 28 deelnemende kinderen vingen samen in totaal 169 forellen. De jeugdkampioen werd Quinten Hollestelle met 471 centimeter. Op de tweede plek Xem Aanraad met 448 cm. De derde plek op het podium was voor Joran Delvers met 385 cm. Dankzij de sponsoren waren er niet alleen glimmende bekers maar ook hengelsportprijzen. Ook voor degenen die het podium niet haalden was er nog kans op prijzen via de loterij. Siem van Koppen en Bodhi Martens waren de gelukkigen.

Vader en zoon samen op het podium

In de middag kwamen de volwassenen aanzetten met hun visgerei. Sommigen fanatieke vissers, anderen kwamen voor de gezelligheid met vismaten onder elkaar. Het werd uiteindelijk een bijzonder podium, want vader en zoon stonden naast elkaar. Arjon Dekker won met 579 cm en zijn zoon Dylano werd tweede met 352 cm. Jeroen Horstman op plek drie met 216 cm. “Hartstikke leuk om samen op het podium te staan. Het was allemaal weer goed geregeld door OVW en er waren mooie prijzen. Volgend jaar graag weer!”, aldus Arjon Dekkers.

Door: Nicole van de Donk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant