Afbeelding
zaterdag 20 april, 16:00

Column ‘Tineke op weg naar de 4Daagse’ (deel2)

‘Tineke op weg naar de 4Daagse’. Tot aan de 4Daagse naar Nijmegen zal geregeld een column verschijnen over het ‘wel en wee’ van deze weg ernaartoe. Dit is de tweede column, nog vele kilometers zullen volgen.

Lange wandelingen door de polder

Nu het besef komt dat ik écht mee ga doen, moet ik ook écht kilometers gaan maken. Regelmatig doe ik een rondje Steenbergen, dat bevalt prima en ik tank vertrouwen. John en ik trainen apart, maar zo nu en dan lopen we samen een langere afstand. Jan heeft een route uitgestippeld van ca. 20 km. Het is een mooie ochtend dus we vertrekken vroeg. Via de Krommeweg. Met een omweg langs de kassen. Over de A4, richting Nieuw-Vossemeer. John verbaast zich over de ruimte die wij hier nog hebben.

Een lusje extra

Na een boterhammetje op een talud aan de Moorseweg lopen we naar de Hooidijk. De zon schijnt, een zacht briesje waait door de bomen en we denken dat we nog best een lusje extra kunnen lopen. Dát hadden we beter niet kunnen doen! Als we halverwege de Oude Vlietpolderdijk zijn gutst het zweet van John zijn gezicht. Een gesprek voeren we niet meer. De man met de hamer is langsgekomen.

Dááág mooie schoenen

Zaterdag 6 april. Na de ervaring van vorige keer zijn we flink gaan trainen. De wandeling georganiseerd door Roparun team ‘Door Dik & Dun’ zal ons leren hoe we ervoor staan. We ontdekken een heel andere kant van de gemeente Steenbergen. In het Oudland en de bossen achter Welberg volgen we een pad vol blubber. Mijn mooie nieuwe schoenen blijken niet waterdicht. Toch lopen we prima. De kilometers verdwijnen als sneeuw voor de zon. De laatste stop vóór de finish blijkt voor mij bekend terrein. Ik maak kennis met mijn achterbuurvrouw. Waar een wandeltocht al niet goed voor is.

En dán

Enkele dagen na de geslaagde wandeling van 25 km besluit ik tegen de avond nog snel een rondje te gaan lopen. Mijn rondje Steenbergen voert dit keer langs de buitenste rand van mijn eigen woonplaats. Als ik bijna thuis ben voel ik mijn linkervoet. Nee toch! Het zal toch niet waar zijn. Nog geen 10 kilometer en dán loop ik mijn eerste blaar!

Weer een aantal ervaringen rijker. Wie weet wat er nog komen gaat komt.

Tineke

Uit de Steenbergse Courant