Foto: Niek Perdaems
Foto: Niek Perdaems
dinsdag 23 april, 12:00

Dinteloord en Nieuw-Vossemeer kleuren weer vrolijk oranje tijdens Koningsdag

DE ZES KERNEN - De Oranjecomités of -verenigingen hebben voor hun kern ook dit jaar een feestprogramma voor Koningsdag samengesteld. Er is op zaterdag 27 april dus weer genoeg te doen in de kernen van de gemeente Steenbergen.

DINTELOORD

Traditioneel pakt Oranjevereniging Dinteloord stevig uit op Koningsdag. Echter niet nadat Koningsnacht is gevierd in de zaal van Restaurant Thuis!. Deze feestavond vindt plaats tussen 20:30 en 01:30 uur. Dj Mathijs Pluijgers en artiest Jordy van de Boer zullen voor extra sfeer zorgen.De feestelijkheden op Koningsdag zelf beginnen om 10:00 uur met de Aubade op het Raadshuisplein en de start van de versierde fietsen. Vervolgens is de Oranjevereniging benieuwd wie de helden of heldinnen van Dinteloord worden in de Kreekloop die tussen 10:30 en 11:00 uur speciaal voor de basisscholieren wordt gehouden. De deelnemende kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 worden ingedeeld in de categorieën Meiden en Jongens. De prijsuitreiking vindt na de finale van ronde zes plaats op het Raadhuisplein.

Kindermiddag

Op het Raadhuisplein starten ook de Kinderspelen die tussen 14:00 en 17:00 uur plaatsvinden. De kinderen worden uitgenodigd om zich te verkleden als prins of prinses en ze spelen koninklijke spelletjes. Ook kunnen de creatievelingen zich uitleven aan de knutseltafel. En voor alle prinsessen en prinsen staat uitdagende sportspellen klaar met onder meer magic baseball, een moderne kop-van-jut en een mini-obstacle-run. Een trekker zal zeker ook het piratenschip zijn dat op Koningsdag aanmeert in Dinteloord.
Tussen alle avonturen op het Raadhuisplein door kunnen de kinderen genieten van heerlijke traktaties, van een gezonde appel tot pakjes drinken.

Spelmiddag

Dit jaar staat voor de wat oudere bezoekers - vanaf 12 jaar - een spellenmiddag op het programma. Dit keer dus geen zeskamp, maar op het Raadhuisplein worden verschillende bijzondere spellen opgezet. Naast een levend tafelvoetbalspel en een klimwand bijvoorbeeld ook een stormbaan. Deelname kan in een team van minimaal zes personen, maar ook individueel, want dan formeren de organisatoren teams. Inschrijven kan via info@oranjeverenigingdinteloord.nl of door te bellen naar Tim de Feijter op het nummer 06 34 631 174.
Overigens hoopt de Oranjevereniging dat de activiteiten op het Raadshuisplein ook veel toeschouwers trekken. Zij kunnen genieten van het spektakel onder het genot van een drankje en muziek.  Tussen 14:00 en 17:30 uur treden Kevin Nuijten, Mitchel Tombal en Raymon Hermans op, terwijl Dj Matthijs Pluijgers zeker niet zal ontbreken.

Chaos op ‘t dorp

Tussen 11:00 en 15:00 uur kunnen teams de uitdaging van de Chaos aangaan, het grote familie- en teamspel. De deelnemende teams bestaan uit minimaal zes personen, een van hen moet minimaal 18 jaar zijn, er is geen maximum aan het aantal in een team. Deelnemers moeten beschikken over Wifi, een fiets, WhatsApp en het nodige enthousiasme. Opgeven kan tot op Koningsdag 11:30 uur. Wie dat eerder doet ontvangt alvast de eerste vijftig punten. Opgeven kan via: info@oranjeverenigingdinteloord.nl.. 

Swingo!

De afsluiter van de Dinteloordse Koningsdag - en ook dat is inmiddels een traditie - wordt gevormd door de Swingo!. Die start om 20:00 uur in het Dorpshuis, met een inloop vanaf 19:30 uur. Deelnemers ontvangen een Swingo!-kaart en kruisen daarop de titel aan van de muziek die ze horen. Wel zelf een pen meebrengen, zo verzoeken de organisatoren. “Een hoog feest-, dans- en meezinggehalte gegarandeerd”, zo is de belofte. Er wordt door de Oranjevereniging ook dit jaar een loterij gehouden tussen de rondes van de Swingo! door. De trekking hiervan is om 22:00 uur.

NIEUW-VOSSEMEER

De Oranje feesten in Nieuw-Vossemeer starten traditioneel met de start van de rondrit Versierde fietsen, skelters, mini-tractoren en andere vervoermiddelen voor kinderen. De start hiervan is om 8:30 uur vanaf het Zevensprongplein voor De Vossemeren. Aansluitend op de tocht die muzikaal wordt begeleid door Semper Crescendo, wordt voor de Vossenburcht rond 9:30 uur de vlag gehesen, waarbij Semper Crescendo speelt. Na het hijsen van de vlag starten de spelletjes bij de Vossenburcht.

Koningsdag Beachvolleybaltoernooi

Tussen 13:00 en 23:00 uur wordt het Beach-Volleybaltoernooi gehouden op het Kreekplein. Hiervoor kunnen zich nog nieuwe teams aanmelden - er hebben zich reeds tien teams gemeld - via oranje@4681.nl.. Aanmelden kan ook bij een van de leden van de oranjevereniging. Die middag start om 15:30 uur ook het mini-foodtruckfestival, eveneens op het Kreekplein. Dat is weliswaar mini, maar de hongerige maag zal gemakkelijk worden gevuld met verse frites, snacks, ijs van ‘Wilhelmus’ of langzaam gegaard vlees van ‘Smokey meetings’.

Jesa Drive-in-show

Aansluitend op het koningsdag beachvolleybal tournooi zorgt Jesa Drive-in-show voor muziek. De Dj gaat tot 23:00 uur door met het draaien ervan.

Morgen publiceert KijkopSteenbergen.nl het programma op Koningsdag voor Welberg en Kruisland.Foto: Jan de Langen
Foto: Niek Perdaems
 Foto: Niek Perdaems

Uit de Steenbergse Courant