Links Sergio Vasseur uit Steenbergen en rechts Toby Bleijenberg uit de Heen. Hun team maakt nu grote kans op het Nederlands Kampioenschap.
Links Sergio Vasseur uit Steenbergen en rechts Toby Bleijenberg uit de Heen. Hun team maakt nu grote kans op het Nederlands Kampioenschap.
zaterdag 20 april, 10:00

Twee handballers uit de gemeente Steenbergen actief bij NK handbal

STEENBERGEN | DE HEEN - Hoewel er in de gemeente Steenbergen geen handbalclub actief is, brengt de gemeente toch twee handbaltalentent voor. Serio Vasseur (Steenbergen) en Toby Bleijenberg (De Heen) spelen beiden bij Uni-verde, een topclub uit het Westland, nadat ze de eerste schreden voor deze sport bij Handbalclub Heerle hadden gezet. Uni-verde is het afgelopen jaar opgezet door de handbalclubs Quintus uit Kwintsheul en Velo uit Wateringen. 

Sinds 3 jaar spelen zowel Sergio Vasseur - centrale verdediger en aanvoerder - en als Toby Bleijenberg - keeper - bij Quintus op het hoogste jeugd niveau. Beide spelers zijn ook in voorselecties van Oranje jeugd geweest. Dat Sergio en Toby bijna dagelijks met hun sport bezig zijn zal niemand verwonderen. Buiten de trainingsuren zijn er vaak ook lange reisuren voor trainingen en wedstrijden, die dus van Groningen tot Limburg en van Westland tot Achterhoek, plaatsvinden. Ze spelen met Uni-verde dit seizoen in de landelijk top jeugd A competitie. 

‘Best of Two’

De competitie komt tot een eind. De eerste helft van de competitie was met 18 teams, na de eerste helft werden dit de beste 10 clubs en blijft nu de finale over. De nummer 1 tegen 2 te laten spelen in een na-competitie, “best of 2”. Afgelopen zaterdag nam Uni-verde het daarom in Kwintsheul op tegen Tachos uit Waalwijk. Dat werd een spannende match, die met 25-24 werd gewonnen door Uni-verde. Vandaag wordt de tweede wedstrijd gespeeld en dan is duidelijk wie zich Nederlands kampioen mag noemen.

Uit de Steenbergse Courant