Afbeelding
vrijdag 9 juni 2023, 12:00

Inzet en werklust niet voldoende voor vv Steenbergen om promotiewedstrijd te winnen

R.W.B. - Steenbergen 2-0

Het nacompetitie-toetje van het 1e elftal van v.v. Steenbergen, met als inzet een eventuele promotie naar de 3e klas van de KNVB-zaterdagcompetitie, is helaas al na 1 wedstrijd voorbij. Het elftal van oefenmeester Peter van Poortvliet moest voor die nacompetitie afgelopen zaterdag op bezoek bij 4e klassen R.W.B. in Waalwijk, één van de periodekampioenen uit de 4e klasse D. En ondanks het feit dat er niets was aan te merken op de inzet en de werklust van de blauwwitten moesten de punten in Waalwijk worden gelaten.

Een nederlaag die tot stand kwam in de eerste 20 minuten van de wedstrijd.

Thuisploeg R.W.B. startte furieus aan de wedstrijd, wist in het begin van de wedstrijd 2 keer doeltreffend toe te slaan om daarna gegroepeerd de verdedigende stellingen te betrekken en Steenbergen te laten komen.

Steenbergen had veelvuldig de bal, met name in de 2e helft speelde de wedstrijd zich constant op de helft van R.W.B. af maar de mannen van Peter van Poortvliet misten vooral in de voorhoede de power en de creativiteit om tegen deze geroutineerde tegenstander echt gevaarlijk te worden.

Zeker, er kwamen wel degelijk mogelijkheden om, in eerste instantie, de aansluitende treffer te scoren maar dan stond daar vaak ook nog een uitstekende R.W.B. doelman die enkele cruciale reddingen verrichtte waardoor mede daardoor zijn ploeg op de been bleef.

Steenbergen slaagde er niet meer in om de vroeg opgelopen achterstand recht te trekken, waardoor promotie naar de 3e klas ook dit seizoen niet meer zal lukken.

Uitstekende start van R.W.B.

Zoals gezegd, R.W.B. begon de wedstrijd furieus waardoor Steenbergen al na 7 minuten tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Een hoekschop voor R.W.B. werd in eerste instantie door de Steenbergse verdediging afgeslagen maar de afgeslagen bal werd vanaf net buiten de 16 door een R.W.B. speler opgepikt en keihard in de linkerbenedenhoek binnen geschoten, 1-0.

Een goede 10 minuten later moest Steenbergen doelpunt nummer 2 incasseren.

Een vlotte aanval van R.W.B. over links werd uitstekend verplaatst naar rechts waarna dezelfde R.W.B. speler die de openingstreffer had gemaakt vanaf ruim 20 meter voor de 2e keer doelman Max Knook wist te verschalken, 2-0.

Eerste mogelijkheden voor Steenbergen

Pas hierna kon Steenbergen ook aan aanvallen gaan denken, mede vanwege het feit dat de thuisploeg er voor koos om de snelle voorsprong te gaan verdedigen.

Het was Vincent Mosmans die in de 20e minuut zijn tegenstander kon uitspelen en vervolgens een goede voorzet richting Mike de Hoog wist te brengen.

Het schot wat hierna volgde van Mike de Hoog werd door de R.W.B. doelman via de paal tot hoekschop verwerkt.

Na een klein half uur spelen werd na een goede aanval van Steenbergen Leonid Leonodov in stelling gebracht.

Tot 2 keer toe wist hij de bal richting R.W.B. doel te werken maar tot 2 keer toe ook vond hij de R.W.B. doelman op zijn weg.

En kort voor rust was het weer Vincent Mosmans die vanaf links de bal goed teruglegde op de op de rand van de 16 staande Gio van der Wegen maar zijn schot ging jammerlijk voor Steenbergen over het doel van R.W.B.

Aanvallen en verdedigen in 2e helft

We zagen vervolgens een 2e helft waarin de bal voor het grootste gedeelte te vinden was op de helft van R.W.B.

Steenbergen gooide er wat werklust betreft nog maar eens een schepje bovenop maar vond meestal een massaal verdedigend R.W.B. op zijn weg dat natuurlijk ook loerde op de counter.

Na ruim 10 minuten in die 2e helft ontstond er een onvervalste doelworsteling in het doelgebied van R.W.B. waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten kwam van Gio van der Wegen. Helaas schopte hij in goede positie over de stuitende bal waardoor deze goede mogelijkheid verloren ging.

Enkele minuten later kropen de blauwwitten door het oog van de naald toen een snelle counter van R.W.B. in eerste instantie van de doellijn werd gehaald en in tweede instantie via de paal werd naast geschoten.

Steenbergen bleef ook hierna aanval na aanval opzetten, kreeg alles bij elkaar wel ruim 10 hoekschoppen te nemen maar slaagde er maar niet in om de bal achter die deksels goede R.W.B. doelman te krijgen.

In de 85e minuut leek dat dan eindelijk toch wel te gaan lukken toen Gio van der Wegen op een mooie plek een vrije trap mocht nemen omdat Mike de Hoog was neergelegd.

Maar ook toen was het de doelman van de Waalwijkers die de prima ingeschoten bal uit de bovenhoek wist te plukken.

Ook invaller Ben Bosch was kort voor tijd nog dicht bij een treffer toen hij 2 keer een hoekschop wist in te koppen maar ja, ook die werden een prooi voor de R.W.B. doelman.

De 2-0 tussenstand die al na een goed kwartier spelen op het scorebord stond werd zodoende uiteindelijk ook de eindstand.

Een eindstand die een einde maakt aan de promotiekansen voor Steenbergen, waardoor de blauwwitten ook volgend seizoen weer zullen uitkomen in de 4e klas.

Wisselende resultaten

Het 1e elftal van v.v. Steenbergen kan terugkijken op een voetbalseizoen met wisselende resultaten.

Peter van Poortvliet begon in augustus vorig jaar als nieuwe oefenmeester met de voorbereiding en moest heel veel nieuwe spelers inpassen ten opzichte van het seizoen daarvoor. Mede daardoor werden goede resultaten afgewisseld met minder goede resultaten maar was halverwege de competitie wel duidelijk dat de elftallen van Vrederust en V.V.C.’68 zouden gaan uitmaken wie de titel zou gaan pakken.

Voor het komende seizoen liggen weer nieuwe uitdagingen te wachten en hopen we dat Steenbergen toch weer een rol van betekenis kan gaan spelen wat betreft de verdeling van de bovenste plaatsen op de ranglijst.

En wie weet gaat het dan misschien weer wel eens lukken.

Voetbalvakantie met herstart op zaterdag 5 augustus

Het voetbalseizoen zit er dus nu op en dat betekent dat de spelers de komende 7 tot 8 weken voetbalvakantie kunnen gaan “vieren”.

Op het sportpark aan de Seringenlaan zal het morgen, zaterdag 10 juni, nog een drukte van belang zijn wanneer voor de 15e keer het Albert Heijn Achterberg jeugdvoetbaltoernooi zal worden gehouden.

Op donderdagavond 15 juni speelt het veteranenteam van v.v. Steenbergen nog een laatste kompetitiewedstrijd thuis tegen de veteranen van Grenswachters maar daarna zal het wat wedstrijden en trainingen betreft even stil zijn op het sportpark.

Dat geldt overigens niet voor diverse andere activiteiten.

Vanaf maandag 12 juni zal de gemeente beginnen met de renovatie van het straatwerk op het sportpark terwijl de vereniging zelf vanaf dezelfde datum de renovatie van de kantine gaat aanpakken.

De voetbalactiviteiten starten weer vanaf zaterdag 5 augustus wanneer de selectie van het 1e elftal zal beginnen met de trainingen ter voorbereiding op het voetbalseizoen 2023/2024.

Oefenmeester Peter van Poortvliet zal het komende seizoen voor het 2e jaar de leiding hebben over de selectie.

Door: John Rommers