Foto: het volledige team van Stichting Joepie! is er klaar voor.
Foto: het volledige team van Stichting Joepie! is er klaar voor.
zaterdag 27 mei 2023, 13:10

De Roparun van start: de eerste berichten van de vier uit de gemeente Steenbergen deelnemende teams

STEENBERGEN | DINTELOORD - De Roparun is inmiddels van start gegaan. Aanstaande maandag einde middag worden de 212 deelnemende teams op de Rotterdamse Coolsingel verwacht. Onder hen ook vier teams uit de gemeente Steenbergen: Door Dik en Dun (sinds 1996), Stone Mountain Runners ( sinds 2012), Dintelstampers (sinds 2016) en Stichting Joepie! (sinds 2018). Met deze vier is afgesproken dat ze KijkopSteenbergen.nl en Steenbergse Courant tijdens de run regelmatig even op de hoogte houden over hoe het hen vergaat. De eerste info van Stone Mountain Runners en Stichting Joepie kwam reeds binnen.

Ineke Herselman, voorzitter van Stone Mountain Runners: “Vanmorgen is ons team (nr 263) om 07:00 uur vertrokken naar vliegveld Twenthe. Om 11:00 uur kwamen we aan op deze zonovergoten locatie. We zijn allemaal goed gezind en hebben er weer veel zin in”.

Caroline Bolluijt van Stichting Joepie! stuurde alvast een foto van het complete team. En een foto die vanochtend om vijf uur gemaakt is bij bakker Bakhuys waarop te zien is dat er zeker ook aan het inwendige van de teamleden is gedacht. Het Bakhuys is broodsponsor voor Stichting Joepie!
“We zijn om 05:30 uur verzameld op het parkeerterrein bij het sportpark in Dinteloord. Vervolgens is alles ingeladen en zijn we vertrokken naar vliegveld Twenthe. De sfeer in de bus zat er goed in. En eveneens met goede moed zijn we aan de start verschenen”.

Niet alleen lopers en fietser maar ook ondersteuners belangrijk

De catering is overigens zeker een wezenlijk onderdeel van de ondersteuning die de lopers en begeleidende fietsers tijdens hun ruim 500 kilometer lange run op de been moet houden. Dat geldt ook voor de werkzaamheden van de masseurs en de onderhoudsploeg. Tijdens de drie dagen durende Roparun doen de teamleden regelmatig een tukkie en ook dat is belangrijk en noodzakelijk om deelname aan de run tot een goed einde te brengen.

Ruim 2,4 miljoen euro bijeen gebracht

Via de website roparun.nl kan deze live worden gevolgd.
Met de donaties aan de Roparun hebben de deelnemende teams dit keer al ruim 2,4 miljoen euro bijeengebracht voor 49 doelen die alle ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun omgeving financieren.

Maandagochtend kunnen in de Steenbergse Van Gaverenlaan de vier teams worden aangemoedigd. Stichting Doorkomst Steenbergen hoopt dat veel inwoners dat komen doen. Ze maken er een mooi spektakel van.
[ door Peter Vermeulen ]

Stone Mountain Runners gearriveerd bij vliegveld Twenthe, de startlocatie van de Roparun.
Afbeelding
Foto: ook aan het inwendige van de teamleden van Stichting Joepie! is zeker gedacht.
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant