Wethouder sportzaken Esther Prent met Christel Verbogt met haar handbike.
Wethouder sportzaken Esther Prent met Christel Verbogt met haar handbike.
woensdag 29 maart 2023, 12:00

Tweede vestingloop in Steenbergen op zondag 2 april

STEENBERGEN – Na de succesvolle eerste editie van de Vestingloop in het jubileumjaar 2022 wordt ook dit jaar een nieuwe editie georganiseerd. Als het aan gemeente Steenbergen ligt wordt het een ‘sportfeest voor iedereen’. Er zijn verschillende afstanden, waardoor groot en klein kunnen deelnemen, terwijl er ook drie afstanden zijn voor deelnemers met een handicap.

Start en finish van deze Vestingloop zijn steeds op de Markt in Steenbergen. Voor de kleintjes is de 1 kilometer loop (start om 10:35 uur). De deelnemers hieraan ontvangen een startnummer, een medaille, gratis water en een gratis Finishfoto.


Vijf en tien kilometer

Wie 12 jaar en ouder is kan meedoen met de 5 km-loop (start om 11:00 uur). Naast startnummer, medaille, gratis water en gratis finishfoto is er sprake van tijdregistratie en worden er ook parcoursfoto’s gemaakt. Lopers van 14 jaar en ouder kunnen starten voor de 10 kilometer. (start om 12:00 uur). Er is ook een wandeltocht met dezelfde afstand, die start om 10:30 uur. Om 15:00 uur wordt het programma van de Vestingloop beëindigd.


Aangepast parcours voor deelnemers met een beperking

Ook deelnemers in een rolstoel, met een handbike en eventueel met begeleiders kunnen op de drie afstanden starten: eveneens 1, 5 en 10 km. Dit is een aangepast parcours zonder trappetjes dat geheel verhard is. De deelnemers ontvangen naast een startnummer, gratis water en gratis finish- en parcoursfoto’s ook een medaille nadat ze de finish zijn gepasseerd.


Bedrijven

Bedrijven en organisaties kunnen met maximaal zes leden per team inschrijven voor de 5 en 10 kilometer. Er kan met meerdere teams per bedrijf worden deelgenomen.


Aanmelden voor de Vestingloop kan via www.vestinglopen.nl/steenbergen.

Uit de Steenbergse Courant