Foto: Linda Hack
Foto: Linda Hack
woensdag 24 april, 12:00

Kruisland en Welberg kleuren weer vrolijk oranje tijdens Koningsdag

DE ZES KERNEN - De Oranjecomités of -verenigingen hebben voor hun kern ook dit jaar een feestprogramma voor Koningsdag samengesteld. Er is op zaterdag 27 april dus weer genoeg te doen in de kernen van de gemeente Steenbergen.

KRUISLAND

Het oranjefeestcomité Kruisland bestaat dit jaar nog uit slechts twee personen. Die zijn heel enthousiast maar hopen er wel een stel helpende handen bij te krijgen. Petra Welten en Martine Zondervan roepen daarom betrokken Kruislanders op om zich bij hen aan te sluiten. Een mailtje naar oranjefeestcomite@gmail.com is voldoende om in contact te komen.

Reveille blazen door trompetters en dauwtrappen

De Kruislanders worden vanaf 6:30 uur gewekt door trompetgeschal. Dat komt van trompetters die door het dorp zullen fietsen om de bevolking te wekken en te attenderen op het traditionele dauwtrappen dat om 7:00 uur start vanaf Siemburg. Na aflloop komen de dauwtrappers bijeen voor een smakelijk ontbijt. Opgave hiervoor is niet nodig, gewoon aanschuiven tegen een vergoeding van slechts 3 euro is voldoende.

Vlag hijsen, Wilhelmus en Fietstocht

Om 10:00 uur wordt de vlag gehesen bij Siemburg en dan speelt harmonie St. Caecilia het Wilhelmus.
Dit jaar is er geen versierde fietsenoptocht, wel kunnen inwoners en andere belangstellenden zich om 12:00 uur inschrijven bij de Commerce, voor de grote fietstocht waarbij jong en oud welkom is. De start is eveneens vanuit de Commerce.

WELBERG

Koningsdag begint in Welberg traditioneel gezien met de versierde fietsenoptocht. Kinderen en ouders kunnen om 9:30 uur naar het Pius X plein komen. Om 10:00 uur start de route over het dorp. Voor het middagprogramma doet Stichting Ontspanning voor Welberg (OVW) nogmaals een oproep. “Het bubbelvoetbal bij SC Welberg gaat door, maar we hopen op nog meer teams.” Het 4 x 4-toernooi begint om 13:30 uur, de minimale lengte om aan het spel mee te kunnen doen is 1,50 meter. Bij SC Welberg is er voor de kinderen ook genoeg te beleven. Er staan springkussens, een stormbaan en oud Hollandse spelletjes. De kantine van de club is open om de inwendige mens te verzorgen.

Door: Peter Vermeulen en Nicole van de Donk

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant