Afbeelding
zondag 22 januari 2023, 15:20

Feest bij brandweer Dinteloord

DINTELOORD – Na jaren zonder een feestje mocht het eindelijk weer. De Korpsavond van de lokale brandweer. Niet met alle korpsen samen, maar een avond voor Korps Dinteloord alleen. De jubilarissen werden in het zonnetje gezet en dat moest natuurlijk gevierd worden.

‘Alle korpsen hun eigen feest’

De sfeer onder de leden van korps Dinteloord is prima. Dat bleek wel tijdens de Korpsavond zaterdag bij Thuis in Dinteloord. Lachende gezichten bij zowel brandweerlieden als partners. Een vrolijk “Hé, wat leuk je weer te zien” en stoelen die bij elkaar aan één tafel werden geschoven. ”Wat is het weer  een tijd geleden” sprak burgemeester Ruud van den Belt. “3 jaar zonder korpsavond. En deze is ook veranderd. Elk Korps heeft nu een eigen feest.”

‘Dank aan het thuisfront’

Het verzoek voor een eigen korpsavond kwam van de postcommandanten. De burgemeester was graag bereid aan dat verzoek te voldoen. “Korps Dinteloord is een vrij groot korps. Een fanatieke ploeg die voor elkaar, maar zeker ook voor de burgers door het vuur gaat.” Aldus Van den Belt. “Dit kan alleen met steun van het thuisfront. Dank daarvoor!”

‘Pip de korpshond’

Na de mooie woorden van de burgemeester sprak districtscommandant Noud Bruinincx de korpsleden toe. “Jullie hebben het de afgelopen 3 jaar toch maar gered. Oefenen met steeds kleinere groepjes, mét mondkapjes, steeds weer andere regels waar jullie uitstekend mee omgegaan zijn!” En waar veel korpsen last hebben van weinig aanwas is dat bij korps Dinteloord geen enkel probleem. “Wellicht komt dat door korpshond Pip?” vroeg Bruinincx zich hardop af.

‘Bedankt!’

Maar ook namen er corpsleden afscheid. Leen de Wit, Derrik Vinjé en Ivo Bakhuijzen werden bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren.

‘Jubilarissen’’

Een korpsavond zonder jubilarissen is als een vuur zonder rook. Het waren er veel bij korps Dinteloord. Angelo Reuvers en René Hartman vanwege 12,5 jaar. Arno van de Water 15 jaar. Dim Nieuwland en Peter Houweling vierden hun 30-jarig jubileum. Reinier van der Horst, volgens postcommandant René Hartman de man die alles over iedereen weet, zit zich al ruim 35 jaar in voor korps Dinteloord.

‘Steenbergen staat paraat’

Na het officiële gedeelte werden de stropdassen losgemaakt, gingen de hemdsmouwen omhoog en kon het feest beginnen. Maar wat als er nu brand uitbreekt? “Geen paniek” lacht postcommandant René Hartman. “Korps Steenbergen staat paraat.”

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant