Afbeelding
zondag 22 januari 2023, 17:00

Tennisvereniging Steenbergen in de startblokken voor bouw padelbanen

STEENBERGEN – Al een jaar is een speciale ‘padel-commissie’ van Tennisvereniging Steenbergen (TVS) bezig met het voorbereiden van een voorstel om vier padelbanen te bouwen op de club. Die grondige aanpak heeft ervoor gezorgd dat een belangrijke hindernis al is genomen: tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering vorige week werd er volmondig ingestemd met het plan. Ook een onderzoek naar de mogelijke geluidsoverlast leverde een positief advies op. Het bestuur van de tennisvereniging hoopt nu zo snel mogelijk groen licht te krijgen van de gemeenteraad zodat de schop in de grond kan.

Die goedkeuring heeft voornamelijk te maken met de lening van 325.000 euro die nodig is om de vier padelbanen aan te leggen. Voor dat geld wil de vereniging ook ledverlichting aanschaffen. Daarnaast staat de vervanging van de toplagen van de tennisbanen op de planning. Dat laatste komt voor rekening van de gemeente, die als eigenaar verantwoordelijk is voor het onderhoud. Budget voor die nieuwe toplagen is al gereserveerd in de begroting. Wel hoopt het bestuur dat al deze werkzaamheden ongeveer tegelijk kunnen verlopen, zodat het tennispark niet op verschillende momenten een bouwput is.

“Ledenaantal kan met 20 procent groeien”

“De gemeente heeft de besluitvorming nu na de zomervakantie gepland, maar wij zouden dat graag eerder willen. We hebben alle leveranciers al startklaar staan, dus zodra de lening rond is gaan we beginnen. Ik hoop op september of oktober. Dan kan het snel gaan: binnen zes tot acht weken kunnen de padelbanen er liggen”, vertelt Mario Koevoets, voorzitter van TVS.

TVS heeft goede redenen om te kiezen voor een combinatie van tennis- en padelbanen. Padel is een van de snelst groeiende sporten en kan een enorme impuls betekenen voor de vereniging. “We zijn op bezoek geweest bij tennisverenigingen in de omgeving die al gekozen hebben voor padel en hun ledenbestand is met 20 procent per jaar gegroeid. Ik speel het spelletje zelf ook, en wanneer we ’s avonds een baan willen reserveren in Essen of Etten-Leur, is dat bijna niet meer mogelijk vanwege de drukte.”

“Aantal decibellen volgens rapport binnen de normen”

Volgens Koevoets is een spelletje padel verslavend leuk, en bovendien laagdrempeliger om mee te beginnen dan tennis. “Hoewel het populair is onder twintigers en dertigers, is het juist ook voor de oudere speler geschikt omdat er geen bovenhandse service nodig is. Om plek te maken voor de padelbanen moeten we twee tennisbanen opofferen. Maar als je kijkt naar de bezettingsgraad levert dat geen problemen op. Een veelgehoorde klacht over padel is dat het lawaai oplevert voor de omgeving. Er is door een speciaal bureau metingen gedaan, tot aan huizen in de Wipstraat, Krommeweg en een stukje Welberg. De decibellen blijven allemaal binnen de normen.”

Privatisering gebouwen onderdeel van voorstel

Volgende week staat er weer een overleg gepland met de gemeente waarin nog een ander onderwerp aan de orde zal komen: de privatisering van het club- en kleedgebouw. De gemeente is al langer bezig met afstoten van maatschappelijk vastgoed, zoals bijvoorbeeld gebeurd is bij de kleedkamers van VV Steenbergen. “Op zich staan wij wel open voor deze stap, maar dat moet nog wel verder worden besproken. De gemeente heeft het rapport over de conditie van de gebouwen inmiddels binnen, dus dat zullen we dan wel horen”, aldus Koevoets.

FOTOBIJSCHRIFT

In het voorstel van TVS worden de twee tennisbanen die recht voor het terras van de kantine liggen, opgeofferd voor de aanleg van vier padelbanen in een carré opstelling, met doorzichtige wanden eromheen. Vanwege de groeiende populariteit van de sport wil het bestuur de padelbanen ook commercieel gaan verhuren.

Door: Nicole van de Donk

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant