Afbeelding
zaterdag 2 oktober 2021, 16:34

Stone Mountain Runners en Door Dik en Dun in actie tijdens bijzondere Roparun

Steenbergen – Vandaag is in het Limburgse Landgraaf het startsein gegeven voor een bijzondere editie van De Roparun. Met deze non-stop estafetteloop wordt er geld ingezameld om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. In verband met de coronamaatregelen bleef het tot op het laatste moment spannend of er in 2021 een editie van de Roparun plaats zou gaan vinden. Enkele weken geleden kwam dan toch voorzichtig het groene licht.

Vanuit Steenbergen nemen twee teams deel aan de loop: de Stone Mountain Runners en Door Dik en Dun. Via Michelle Douw worden we op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Michelle neemt aan de Roparun deel als een van de zes fietsers die de acht lopers van Stone Mountain Runners begeleiden. Het team heeft daarnaast 4 chauffeurs. Voorzitster Ineke Herselman zorgt voor de catering.

Eerste etappe afgerond

De Stone Mountain Runners zijn vanochtend om 6:15 uur vanuit Steenbergen vertrokken. Om 11:40 uur klonk voor hen het startschot in Landgraaf. Rond 15:45 uur kregen we de melding dat de eerste etappe erop zat en dat team A het stokje over had genomen voor de run naar Maastricht. Het was toen winderig en er werd in de heuvels gelopen en gefietst. Op dat moment viel er nog geen regen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant