Afbeelding
maandag 4 oktober 2021, 12:00

Klarinetkwartet Volharding speelde in Gummaruskerk

STEENBERGEN – Afgelopen zaterdag 26 september speelde het Klarinetkwartet van muziekvereniging Volharding Steenbergen in de Gummaruskerk. Dit kwartet met Elske Theunis (18 jaar) Esmee Koppius (20 jaar) en Mauri de Keijzer (15 jaar) op bes-klarinet. En Maureen Karremans (18 jaar) op bas-klarinet speelt zeker niet onverdienstelijk.

Het kwartet is 2,5 jaar geleden opgericht vanwege het onderdeel “samenspel” tijdens de muziekexamens. Samenspel wordt ook als belangrijke vaardigheid beoordeeld tijdens de HaFaBra-examens (harmonie/fanfare/brassbands) van de KNMO, de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. De meisjes zitten allemaal op les bij klarinetdocente Marieke Luteijn en vonden het een mooie uitdaging om hun samenspel te laten beoordelen in kwartetvorm. Sindsdien zijn ze samen blijven spelen en hebben al mening voorprogramma van Volharding of culturele activiteit (o.a. stadswandeling) opgeluisterd met hun vrolijke repertoire. Dit keer een optreden in de Gummaruskerk dus.
Claudia de Groen van Volharding Steenbergen: “We hopen uiteraard, nu het culturele leven weer op gang komt, dat we ze nog op vele, verrassende plekken mogen bewonderen”.

Uit de Steenbergse Courant