Afbeelding
zaterdag 11 september 2021, 11:00

Organisator Sandra Houtepen tevreden over belangstelling Kunstexpositie

STEENBERGEN – Dit jaar weer geen Steenbergse jaarmarkt, maar wel de kunstexpositie in de Gummaruskerk, die normaliter gelijktijdig met de jaarmarkt wordt gehouden. “Dat betekende voor ons de helft van het aantal bezoekers in vergelijking met andere jaren. Desalniettemin mochten we toch nog zo’n 850 belangstellenden verwelkomen. Er zijn een aantal kunstwerken verkocht en er rolden voor de kunstenaars ook wat opdrachten uit. Al bij al zijn zowel kunstenaars als organisatie dik tevreden”, zo geeft Sandra Houtepen desgevraagd aan.

Ze is blij met het resultaat van alle inspanningen. “Er zit veel werk in. Vooraf met het regelen van de kunstenaars, al komen die de laatste jaren gemakkelijker nu er al veel grote namen eerder hun medewerking verleenden. En dan met het inrichten, waarbij veel verplaatst moet worden, onder andere alle stoelen en tafels. Gelukkig kreeg ik veel hulp, waaronder de inzet van ‘de Muppets’, die belangeloos de helpende hand boden. En ook van Leontine Tjioe vanuit de Gummaruskerk”.

Oproep

Sandra Houtepen is actief vanuit het platform Kunst & Cultuur Steenbergen. Naast haar hebben daarin zitting: Claudia de Groen, Bas Abbenhuis, Walter Siol, Jan van de Velde, Liesbeth Perdaems, Peter Kop en Karin Starmans. “We hebben dus vertegenwoordigers uit de kernen Steenbergen, Dinteloord en Nieuw-Vossemeer. Ik hoop dat zich ook uit de kernen Kruisland, De Heen en Welberg inwoners willen aanmelden. Dan zijn alle kernen vertegenwoordigd. Wie zich voor Kunst en Cultuur in de gemeente Steenbergen wil inzetten vraag ik om een berichtje met contactgegevens te sturen naar: cultuursteenbergen@outlook.com”.

Foto: Sandra Houtepen te midden van de aan de expositie deelnemende kunstenaars: Mark van Eygen, Simon van Meriënboer, Anneke Hansum, Liesbeth Perdaems, Marina Cleiren en Bikkel. Foto: Mark Koenraadt ©

Uit de Steenbergse Courant