Afbeelding
dinsdag 27 juli 2021, 09:49

Aangehouden voor overtreding opiumwet

Steenbergen – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee mannen uit Steenbergen aangehouden vanwege overtreding van de opiumwet. In de laadruimte van de bestelbus waarin zij reden, troffen de agenten goederen aan die over het algemeen gebruikt worden voor de hennepteelt. Het is mogelijk niet het enige waar het tweetal zich voor moeten verantwoorden. Er wordt namelijk onderzocht of zij ook verantwoordelijk zijn voor een grote afvaldumping aan de Canadezenweg in Steenbergen.

De aanhouding van de mannen (30 en 36 jaar) begon met een melding van een bewoner van de Molenweg in Steenbergen die geluiden hoorden die erop zouden kunnen wijzen dat er ergens ingebroken wordt. Dit bleek later overigens niet het geval te zijn. Op het moment dat de agenten naar de melding reden, volgde er extra informatie dat er een bestelbusje wegreed uit de straat. Een paar ogenblikken later zagen de agenten dit busje rijden in de Renessestraat. Het voertuig werd aan de kant gezet en een controle volgde.

De bestuurder gaf toestemming om in de laadruimte te kijken, waar de agenten de hennep gerelateerde artikelen aantroffen. De bus werd meteen in beslag genomen en de beide mannen overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zijn zij afgelopen zondag verhoord en de volgende dag in vrijheid gesteld. Het onderzoek loopt nog.

Uit de Steenbergse Courant