Afbeelding
vrijdag 8 januari 2021, 13:44

Toch nog op zoek naar nieuwe raadsgriffier

STEENBERGEN – Hoewel de werkgeverscommissie dacht een uitstekende kandidaat te hebben voor de functie van raadsgriffier en unaniem koos voor Ton Schoenmakers uit Oosterhout blijkt nu dat gemeente Steenbergen op zoek moet naar een nieuwe kandidaat. Er is besloten om de voordracht aan de gemeenteraad voor een benoeming in te trekken.

Voorzitter Kees Gommeren doet geen mededeling over de reden hiervan. “Het gaat om een persoonlijke zaak. We willen hierover daarom geen toelichting geven. Ik vind het jammer dat we hiertoe hebben moeten beslissen. Ton Schoenmakers leek ons een uitstekende kandidaat”, aldus de voorzitter.In een persbericht laat gemeente Steenbergen weten dat er na het aanvankelijke uitstel om persoonlijke omstandigheden van de benoeming door de gemeenteraad diverse gesprekken zijn gevoerd. “Het bleek niet mogelijk voor de werkgeverscommissie en de kandidaat om tot overeenstemming te komen. Na afstemming met de kandidaat is besloten de voordracht voor de benoeming in te trekken. Dit betekent dat in de raadsvergadering van januari er geen benoeming plaats zal vinden en dat de gemeenteraad op zoek zal gaan naar een nieuwe kandidaat”.

Vacature niet direct opnieuw opgesteld

“De vacature zal niet direct opnieuw opengesteld worden. Tot er een nieuwe griffier benoemd wordt, zal Robert Defilet het griffierschap blijven waarnemen”, aldus het bericht.

Uit de Steenbergse Courant