Afbeelding
zaterdag 14 november 2020, 15:32

In Italiaanse sferen pizza’s bakken voor de deur

STEENBERGEN – Sinds enkele maanden is Willem van der Heijden ieder weekend op pad in Steenbergen en Welberg. Met zijn zelfontworpen bus ’Pizzaioli’ rijdt hij op afspraak naar de klanten toe. Naast heerlijke pizza’s brengt Willen een beetje Italië voor de deur.

‘Je moet vooruit, zeker in coronatijden’

Het kwam niet uit de lucht vallen, het idee van Willen van der Heijden, om een pizza bus te bouwen. Willen, al jaren bekend om zijn Amerikaanse Foodtruck, speelde al een tijd met de gedachte. Een hout gestookte steenoven voor pizza’s in een bus te bouwen, en daar mee op pad te gaan. “Toen het coronavirus uitbrak en festivals niet door konden gaan wist ik dat ik aan de slag moest” legt Willem uit. “Mijn foodtruck is mijn bron van inkomsten, en ik zag al aankomen dat het wel eens lang kon gaan duren eer ik daar weer mee op pad kon.” Willem kocht een bus, bouwde zelf een oven en liet deze achter in de bus plaatsen. “De vering moest aangepast, de veiligheid van de oven getest en de keuken ingebouwd” licht Willem toe. Eenmaal goedgekeurd kon hij half september aan de slag. En zo kan het gebeuren dat Willem met zijn ‘Pizzaioli’ in de straat verschijnt. De deuren opengaan en de heerlijke geur van brandend hout en Italiaanse kruiden je tegemoetkomen.

‘Bestel ’s morgens, dan kun je een tijd kiezen’

De vraag rijst natuurlijk: Hoe bestel ik de pizza bus bij mij voor de deur? “Dat is simpel” zegt Willem. “Via de website www.pizzaiolibus.nl kies je een geschikt tijdstip. Je kunt dan al bepalen welke pizza’s je wilt en afrekenen kan, maar hoeft niet, online. Ik kom tot vóór je huis, met opgestookte houtoven en binnen enkele minuten bak ik de verse pizza’s.” Het bakken van de pizza’s is een belevenis op zich. Het verse deeg wordt afgepast en gaat door een deegvormer om een mooie ronde vorm te krijgen. Waarom Willem zijn deeg niet opgooit zoals je vaak ziet? Simpel, het dak van zijn bus is te laag. Een laagje verse rode saus, naar eigen recept, en dan de keuze uit allerlei verse ingrediënten. Daarna gaat de pizza de oven in en binnen enkele minuten is hij gereed.  “Twee pizza’s tegelijk gaat prima” volgens Willem. “Dus ook een grote bestelling bak ik binnen korte tijd.” Wie het leuk vindt kan toekijken. Willem schenk dan graag een gratis glaasje Chianti voor de klanten in. Pizzaioli heeft een uitgebreide kaart voor zowel kinderen als volwassenen. Van de klassieke Margarita tot een heerlijke, door uw verslaggever geproefde, Crudo met rauwe ham en rucola.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant