Afbeelding
zaterdag 3 oktober 2020, 12:45

Gespannen gezichten tijdens roofvogelshow Gummarus en Pippi

STEENBERGEN - Woensdagochtend werd op het plein van basisschool Gummarus de aftrap gegeven voor de jaarlijkse Kinderboekenweek met als thema ‘En toen?’. De juffen en meneren van Gummarus vieren op deze dag ook hun verjaardagen, waardoor deze een extra feestelijk tintje krijgt.

De dag begon met het verzamelen van alle leerlingen op het schoolplein. De aanwezige leerkrachten waren gehuld in middeleeuwse ridderpakken, koningsjassen en jonkvrouwjurken. Meneer Wietse heette iedereen van harte welkom en complimenteerde de vrolijke groep kinderen met hun outfits. Die hadden er zichtbaar veel zin in, tijd dus om de Kinderboekenweek te openen met – inmiddels traditiegetrouw – het nummer ‘En toen?’ van Kinderen voor Kinderen. Acht leerlingen uit de groepen 8 hadden de dans aangeleerd en mochten ook op het plein het voortouw nemen. Aan de uitvoering te zien, zitten er wat dansdocenten in spe tussen, van jong tot oud werd fanatiek mee bewogen. Als laatste onderdeel van de opening werden de verschillende voorleeskampioenen per klas (groep 6-8) naar voren gehaald. Het hele plein gaf een oorverdovend applaus en stampte net zo hard met de voeten op de grond, totdat heel Steenbergen dit voelde. De glimlach die dit opriep bij kampioenen Sophie (6A), Luuk (6B), Jolijn (7A), Gieke (7B), Roel (8A) en Romy (8B) vertelde genoeg, ze waren oprecht en terecht trots op hun podiumplaats.

Roofvogelshow

Als verrassing kondigde meneer Wietse aan dat alle kinderen uitgenodigd waren voor een echte roofvogelshow. Er kwamen diverse vogels aan te pas, de hulp van stoere kinderen mocht uiteraard niet ontbreken en als klap op de vuurpijl kwam tenslotte een enorme zeearend het plein op. Arend Sjacco zorgde uiteraard voor menig gespannen gezichtje, maar heeft samen met de andere vogels een onuitwisbare indruk gemaakt!

Betrokkenheid ouders

Omdat ouders vanwege de corona maatregelen niet zomaar meer welkom zijn in scholen, lag er een uitdaging voor het enthousiaste en betrokken Oudercomité van Gummarus. Het ontbreken van ouders bij dit soort dagen is echt iets wat enorm gemist wordt, zowel door het team als door de ouders. School en ouders moeten samen op kunnen trekken in het gezamenlijk belang voor het kind. Mooi was dan ook de waardering die door het Oudercomité uitgesproken werd naar alle Gummarus teamleden, die in de ingewikkelde corona periode en zeker met de scholensluiting, er alles aan gedaan hebben de kinderen te voorzien in passend en betekenisvol onderwijs. Het cadeau dat aangeboden werd, is met groot enthousiasme door de ruim 30 teamleden en stagiaires in ontvangst genomen.

Uit de Steenbergse Courant