Afbeelding
woensdag 15 april 2020, 08:15

KinderAdviesRaad ziekenhuis Bravis zoekt tekeningen voor patiënten en personeel

WELBERG – De Welbergse Lise de Groen (18) is voorzitter van de KinderAdviesRaad (KAR) van het Bravis Ziekenhuis. Vanuit deze functie roept zij alle kinderen op om tekeningen en knutselwerkjes te maken voor patiënten en het verpleegkundig personeel. 

Onder normale omstandigheden houdt de KAR zich vooral bezig met het verbeteren van de zorg aan kinderen in het ziekenhuis. In deze buitengewone tijden richt de raad zich op acties om het corona-leed wat te verzachten.

Moeilijke omstandigheden

Momenteel zijn de KAR-leden druk met het maken van goodiebags voor kinderen in het ziekenhuis. Daarnaast willen zij de verpleging en volwassen patiënten een hart onder de riem steken. Daarvoor hebben zij wel wat extra helpende handjes nodig. “We zouden het geweldig vinden wanneer alle kinderen uit de hele gemeente Steenbergen tekeningen en knutselwerkjes zouden willen maken voor iedereen die in het ziekenhuis ligt,” vertelt Lise de Groen, “maar ook voor al het medisch personeel dat nog harder dan anders moet werken, onder moeilijke omstandigheden.”

Opgehaald

Wie een mooie tekening of creatief knutselwerk heeft, kan dit inleveren op Welbergsedijk 44 of John F. Kennedystraat 19, allebei op de Welberg. Kinderen die niet op de Welberg wonen en geen kans zien om de tekeningen af te geven, kunnen bellen met (06) 24386738. De werkjes worden dan opgehaald.

De actie loopt tot en met maandag 20 april.

Uit de Steenbergse Courant