Afbeelding
zaterdag 28 maart 2020, 10:30

Beren gesignaleerd! Kinderen gaan op jacht

STEENBERGEN – Net nu we dachten dat de wereld geen vreemdere plaats meer kon worden, dient het volgende fenomeen zich aan. De gemeente Steenbergen wordt namelijk overlopen door beren. Bruine beren, ijsberen, pandaberen, ga zo maar door. Kinderen van alle leeftijden gaan er naar op jacht.

Het gaat hier natuurlijk niet om levende exemplaren met grote tanden en scherpe klauwen, maar om superschattige knuffelberen. Achter de ramen van vele tientallen huizen in de gemeente Steenbergen zijn de diertjes al te spotten en de berenfamilie groeit met het uur.

Wil je ook mee doen, maar heb je geen beer? Er is vast wel een buurkind die er eentje te leen heeft voor een logeerpartijtje.

RIVM

De berenjacht is een rage die begonnen is in Australië naar aanleiding van het boek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury. Het biedt een uitkomst in deze tijd waarin we creatieve manieren moeten vinden om ons te vermaken.

Natuurlijk moeten bij de berenjacht wel de regels van de RIVM in acht genomen worden. Dus niet met grote groepen op pad en 1,5 meter uit elkaar blijven.

Beren op google

De locaties van veel knuffelberen zijn terug te vinden op een speciale berenplattegrond op google.

Nieuwe berenlocaties kunnen helaas niet meer aangemeld worden want vanwege het enorme succes is de kaart gesloten.

Raamacties

De Berenjacht is één van de spontane raam-acties die sinds het uitbreken van de corona-crisis op gang zijn gekomen. Zo zijn veel ramen in de gemeente Steenbergen ook al behangen met hartjes. Dit is een resultaat van de ‘Hart voor iedereen, door iedereen actie’ van de 6-jarige Naomi Kool.

Om alle mensen in de zorg te steunen, roepen de verenigingen van artsen, verloskundigen, tandartsen en fysiotherapeuten gezamenlijk Nederlanders op een wit shirt met een hart achter de ramen te hangen. Een symbolische witte zorgjas met een groot rood hart dat voor hen klopt en laat zien dat we aan hen denken. Inmiddels is op social media al een groot aantal shirts en persoonlijke steunbetuigingen met #mijnhartvoordezorg te vinden.

Via kinderkrant Kidsweek is er een oproep gedaan om regenboogposters te maken en die achter het raam te hangen. Deze actie is overgewaaid uit Italie. Kinderen wordt gevraagd een poster met een regenboog te kleuren en daar een bemoedigend tekstje bij te zetten. Bijvoorbeeld ‘Hou vol’ of ‘Het komt goed’ of gewoon ‘Ik hou van jou’. Iedereen die voorbij loopt, krijgt daar een warm gevoel bij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant